Infraestructures i serveis

L’estació d’autobusos tindrà 7 andanes i una demanda anual de 243.000 viatgers

La nova estació d’autobusos de Palamós tindrà 7 andanes i una previsió de demanda anual de 243.000 viatgers, segons informa el departament de Territori en un comunicat amb motiu de la visita que la consellera Ester Capella ha fet avui als treballs de construcció. Les obres van començar el febrer passat i es preveu que finalitzaran l’últim trimestre d’aquest any. “Serà l’element que ha de catalitzar la nova configuració urbana d’aquest sector de Palamós”, ha assegurat la consellera, que considera que la nova estació millorarà la “qualitat de la comunicació a Palamós i el trànsit de les deu línies urbanes que presten servei al municipi”.

La nova instal·lació s’està aixecant a la prolongació del carrer d’Enric Vincke sobre una superfície total d’uns 4.000 m2. També comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera climatitzada amb connexió de fibra òptica, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Així mateix, aquest nou equipament disposarà de panells electrònics informatius dels horaris i incidències, sistema de megafonia i videovigilància.

Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais. Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes, a més de proporcionar confort a les persones usuàries, permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici. L’obra inclourà també la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l’estació.

L’obra, que suposa una inversió de 2,8 milions d’euros, compta amb finançament del fons europeu Next Generation, i l’Ajuntament de Palamós va acordar la transmissió de la seva titularitat en favor de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de destinar-la a la construcció d’una estació d’autobusos. El seu manteniment i vigilància serà a càrrec de CIMALSA.

El consistori també ha modificat el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir no només els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament, sinó els que millor s’adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers. Una desena de línies interurbanes d’autobús operen en aquesta estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia