Infraestructures i serveis

Comença la construcció del nou CAP de l’Arboç, que costarà 6 milions

Les obres de construcció d’un nou edifici per ampliar les instal·lacions del CAP de l’Arboç han començat aquesta setmana. Es preveu que tinguin una durada d’un any i mig aproximadament i serviran per donar resposta al creixement de població de l’Àrea Bàsica de Salut del Baix Penedès Interior. L’ampliació del centre d’atenció primària s’està construint en un solar cedit per l’Ajuntament i ubicat al costat de l’actual CAP, però l’entrada principal a les noves consultes externes s’efectuarà per la porta actual.

El nou CAP de l’Arboç disposarà de 27 consultes dedicades a l’atenció de les vistes programades, espontànies i d’urgències, rehabilitació, atenció a la salut sexual i reproductiva, pediatria i odontologia, atenció a la salut mental i atenció comunitària. L’obra està finançada per Salut, amb una inversió aproximada de 5,9 milions euros, de la qual 3,8 milions d’euros s’han pressupostat per a l’execució de l’obra i 1,8 milions d’euros restants es destinaran a l’equipament.

El nou equipament, dissenyat per Bach Arquitectes, sumarà 1.350 m² addicionals a la superfície actual, fins a un total de 2.000 m² i mantindrà l’estructura externa per ampliar i reformar la part interior.

El conseller Manel Balcells ha visitat avui les obres i ha indicat que aquesta ampliació no només millorarà el servei actual, sinó que també “prepararà el centre per afrontar les demandes futures amb unes instal·lacions modernes i confortables, un nou CAP que també serà exemplar des del punt de vista de la sostenibilitat”.

Mentre duren les obres es mantindrà l’ús del mòdul prefabricat de 300 m² que es va habilitar el gener del 2023 per pal·liar temporalment la manca d’espai físic de l’actual centre sanitari, però aquest pavelló es retirarà tan bon punt entrin en servei les noves instal·lacions. El CAP d’Arboç va entrar en funcionament l’any 1998 i des de llavors la població assignada ha anat creixent fins les 16.034 persones que té adscrites actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Val d’Aran, declarada reserva de la biosfera per la Unesco

Vielha
societat

La Coordinadora Antimonàrquica fa una crida a la manifestació del dia 10 a Lloret

lloret de mar

Comença la construcció del nou CAP de l’Arboç, que costarà 6 milions

L'Arboç
sanitat

Els hospitals tramiten ja les baixes per parts i cirurgia ambulatòria

barcelona
societat

Denuncien males condicions laborals del Consell de l’Alt Empordà

figueres

Vall d’Hebron prepara les instal·lacions per a l’increment de cardiopaties

Barcelona

Els veïns de Lilla tallaran l’A-27 fins a signar l’acord de les compensacions

Montblanc

Palafrugell dicta un ban amb les prohibicions a les platges

GIRONA

Colera, Llançà i Portbou s’uneixen per protegir l’Albera marítima

colera