Infraestructures i serveis

Ripoll

Adif comença a suprimir els passos a nivell de la línia R3

La gestora d’infraestructures Adif té previst iniciar durant aquest mes de juliol els treballs de supressió dels passos a nivell de la línia R3 (l’Hospitalet de Llobregat - la Tor de Querol) al seu pas pel municipi de Ripoll. Els primers treballs se centraran al sector sud del municipi, en concret, al pas de Can Romans, prop de la colònia d’Agafallops. Posteriorment, els treballs se centraran al pas a nivell que hi ha entre la capital del Ripollès i Campdevànol.

Ara bé, encara no hi ha acord sobre com s’ha de suprimir el pas a nivell del passeig Ragull, que és el més important, ja que està situat a l’interior de Ripoll i a tocar de la boca d’un túnel. És, doncs, el que comporta més risc per als vianants, i més si es té en compte que és un dels accessos principals al centre de la via des del sud, per la carretera de Barcelona.

Aquest pas a nivell ferroviari no se suprimirà, això no obstant, per al pas dels vehicles i s’hi haurà de mantenir la barrera automàtica. Sí, en canvi, que s’estan acabant d’estudiar diverses opcions per a la seguretat dels vianants, després que l’Agència Catalana de l’Aigua hagi rebutjat la proposta de construir una passera per a vianants sobre el riu Freser al seu pas per la zona i la d’un pas semisubterrani.

La dificultat més important que es troba Adif, que és qui assumirà el cost total de les obres, a l’hora de redactar el projecte de pas de vianants són les barreres arquitectòniques. Per això, aquest organisme ferroviari n’ha plantejat dos, un amb l’accés amb un ascensor i un altre amb una rampa. Finalment, ha optat per aquesta última solució, després que l’Ajuntament de Ripoll l’hagi exposat a entitats d’atenció a les persones amb discapacitats. La construcció de la rampa obligarà a suprimir alguns aparcaments en superfície de la zona del passeig Ragull, però la contrapartida és que tindrà molt menys impacte visual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia