Infraestructures i serveis

Vistiplau a la nova dessaladora de Blanes

El Consell de Ministres ha aprovat aquest matí la construcció de dues dessaladores, una a Blanes, la Tordera II, al costat de l’actual dessalinitzadora i l’altra a la desembocadura del riu Foix, entre Cunit i Cubelles.

A proposta del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha arribat finalment el vistiplau. La inversió s’eleva fins al 523 milions d’euros, 290 per l’ampliació de la situada a Blanes i 223 per la construcció de la de Foix.

La finançament de les dues plantes es farà amb fons europeus, en concepte de crèdits que hauran de tornar-se, en virtud del principi de recuperació de costes que estableix la normativa europea en les infrasetructures de l’aigua.

L’objectiu de l’ampliació de Tordera és la reducció progressiva del trasvasament del Ter a Barcelona, amb un increment de les reserves que permetran més cabal ambiental, autosuficiència a la província de Girona i reducció d’extraccions dels aqüífers del Maresme i Tordera. Amb l’ampliació de Tordera passarà a tractar 60 hm3 d’aigua a l’any, el que permetrà multiplicar per tres la capacitat actual de desal·lació. El termini d’execució estimat de les obres d’ampliació és de 50 mesos (previsiblement finalitzarà el 2028).

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va explicar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la de Tordera II és la més avançada: “Serà d’ampliació immediata. Es tracta de 60 Hm3 d’aigua a l’any, que permet multiplicar per tres l’actual capacitat de dessalació”. “Aquesta és la que està en un estat més avançat de tramitació perquè la Generalitat ha avançat el desenvolupament del projecte i  la posada en disposició dels terrenys”,  ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
meteorologia

Tarda de xàfecs , pedregades i talls a la Catalunya Central

Sant Pere de Torelló
societat

El centre Barnahus ha atès 163 casos de violència sexual

girona
URBANISME

Pròrroga de tres anys a la normativa urbanística de Tarragona

TARRAGONA
policial

Mossos i Agents Rurals compartiran l’espai de l’antiga comissaria de les Gavarres, a Tarragona

TARRAGONA
gastronomia

Nova guia gurmet de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

Valls
transport

El servei d’AVE entre Barcelona i Tarragona comença a recuperar-se

TARRAGONA
policial

La Policia atura 38 ocupacions delinqüencials d’habitatge en mig any a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

La Policia Municipal incorpora sis nous agents

olot
SOCIETAT

1.450 casos de violència sexual a infants i adolescents des de principis d’any

BARCELONA