Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

L’empresa s’ha compromès a efectuar la majoria dels pagaments a finals d’aquest juliol

Acciona s’ha compromès a pagar les indemnitzacions als afectats per les esquerdes ocasionades en els habitatges de Lilla arran de la construcció del túnel, inaugurat a l’octubre passat i que permet connectar més ràpidament Tarragona i Montblanc per l’A-27. El subdelegat del govern espanyol, Santiago Castellà, ho va traslladar ahir a l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, l’alcaldessa de la pedania, Glòria Rovira i als representants veïnals durant la reunió mantinguda amb l’empresa, segons informa ACN. L’Ajuntament de Montblanc habilitarà un espai per tramitar les sol·licituds a partir de la pròxima setmana. “Si el 80-90% dels expedients els podem tenir la setmana vinent, abans que acabi el juliol Acciona pagarà les indemnitzacions, és una molt bona notícia, que esperen que sigui veritat”, ha dit Pallissó.

L’Ajuntament de Montblanc recollirà tota la informació i l’acreditació de la titularitat de les propietats per tal que Acciona pugui començar a pagar les indemnitzacions a partir de la setmana vinent. Segons Pallissó, els representants de la companyia els han assegurat que efectuaran els pagaments perquè tenen els diners. Els peritatges van xifrar les indemnitzacions en 700.000 euros. “Ens diuen que tenen la capacitat pressupostària per fer-ho i la voluntat, esperem que l’acord sigui ferm, és la tercera reunió a la subdelegació i aquesta batalla de les indemnitzacions és una muntanya russa impressionat, esperem que arribi a la fi”, ha asseverat.

Comparteix satisfacció l’alcaldessa de Lilla, Glòria Rovira, que ha recordat el gerro d’aigua freda que va suposar la darrera reunió amb Castellà, quan els va informar que no els pagarien les indemnitzacions tal com s’havia compromès la ministra de Transports, Raquel Sánchez. La negativa del Ministeri es basava en l’informe de la Secretaria d’Estat de Transports i Mobilitat Sostenible, el qual indicava que no podien avançar els diners per una qüestió “tècnica” i que ho havia de fer Acciona, com a responsable de l’actuació.

“Estem molt contents després de tant de temps i tantes reunions”, ha afirmat Rovira. També ha explicat que als imports peritats se’ls hi sumarà un 3,6% més, per compensar la pujada de l’IPC. Per la seva banda, Castellà s’ha mostrat “molt satisfet” de l’acord assolit i ha destacat que l’informe estatal ha facilitat que l’adjudicatària faci front al pagament “de la manera més ràpida possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona
educació

Prop de 400 obres de millora i retirada d’amiant en escoles a l’estiu

barcelona