Infraestructures i serveis

Aproven la reforma de la placeta de l’Eixample

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar inicialment la reforma de la placeta de l’Eixample. Els objectius del projecte són redefinir aquesta cèntrica plaça per fer-la més agradable i alegre a veïns i vianants, millorar la seva integració amb l’entorn i garantir l’accessibilitat amb l’eliminació de barreres arquitectòniques. La pavimentació oferirà un joc visual tricolor, es milloraran enllumenat i mobiliari urbà i es mantindrà l’arbrat existent.

La placeta de l’Eixample es troba entre els carrers Ramon i Cajal, travessera de l’Eixample, Tramuntana i Nou Més Alt, i es caracteritza per la seva inclinació, que salva un desnivell de gairebé dos metres. Per adaptar l’espai a aquest desnivell, es preveu un pla amb un pendent mínim que deixarà la plaça situada en una cota intermèdia i que permetrà accedir-hi, tant des del nivell més alt com des del més baix de la plaça, a través de graons i rampes. D’aquesta manera, es generarà un recorregut en diagonal d’un extrem a l’altre.

La pavimentació serà un dels elements que cobrarà protagonisme, gràcies a un disseny dinàmic i acolorit format per peces de formes triangulars de tres colors que, combinades, generaran un efecte visual que acompanyarà al vianant al llarg del recorregut i farà l’estada en els punts de descans més agradable. A més de la plaça, es pavimentaran els carrers perimetrals Peralada, Nou Més Alt i travessera de l’Eixample, que presenten desgast i fissures, en aquest cas amb un paviment neutre de formigó, per donar tot el protagonisme a la plaça.

També es substituirà l’enllumenat amb noves lluminàries i columnes i es dotarà la plaça del mobiliari urbà necessari, amb cadires, papereres i baranes. Pel que fa a la jardinera, es mantindrà l’arbrat existent, consistent en plataners, un arbre resistent al vent i a la salinitat i que es troba en bones condicions. En total, la superfície sobre la qual s’actuarà és de 716 m2, i el projecte compta amb un pressupost de 351.419 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estrena de la primera electrolinera amb energia recuperada de la frenada del metro

L’hospitalet de Llobregat

Reclamen a l’Estat que no autoritzi la plataforma d’assaig

ROSES
Societat

El TSJC anul·la la ‘taxa Amazon’ de Barcelona

Barcelona

Salt activa tres jocs de rutes per descobrir escultures i arbres monumentals de la vila

SALT

S’han fet 80 ablacions al Trueta que corregeixen fibril·lacions auriculars

GIRONA
Societat

Hauran de desinsectar corrals i tancats de festes amb bous per controlar el virus de la llengua blava

Tortosa

Aproven la reforma de la placeta de l’Eixample

ROSES
Medi ambient

Greenpeace alerta de trams de la costa en “molt mal estat”

Barcelona
salut

Nova tecnologia a l’hospital de Reus per optimitzar l’administració de la quimioteràpia

Reus