Infraestructures i serveis

Infraestructures i serveis

Es modernitza el sistema de descomptes al Túnel del Cadí per als residents

Les noves mesures entraran en vigor entre setembre i octubre

El govern modernitzarà el sistema de descomptes al Túnel del Cadí per a residents permanents a través d’un nou decret que està preparant. A més, a partir d’aquest setembre, als 22.000 veïns de les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell que ja gaudeixen de la gratuïtat del túnel per mobilitat obligada, també s’hi afegeixen dos nous supòsits. Actualment, un de cada 4 trànsits que registra diàriament el Túnel correspon a una persona resident. Així, Territori calcula que a l’entorn de 1.900 trànsits diaris es beneficien d’aquest 100% de descompte. En total, a l’any, l’estalvi suposa 9 milions , dels quals un 90% l’assumeix el govern i la resta la concessionària.. El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, ha destacat que totes les millores es fan perquè el túnel “no sigui una barrera entre les tres comarques, sinó tot el contrari”. En aquesta línia Sanglas, ha destacat que es tracta de posar al dia la norma i aprofitar per “enfortir-la” sobretot des del punt de vista jurídic.

A partir del març de 2025, s’implantarà una plataforma web que permetrà simplificar els tràmits. Es mantindrà l’atenció presencial a la seu dels tres consells comarcals, permetrà gestionar en línia les sol·licituds, acreditacions, registres i la renovació de documentació.

Entre les novetats també destaca la millora de la protecció de dades i la simplificació de la documentació per acreditar la condició de beneficiari. A més, es mantenen les condicions actuals per beneficiar-se de la gratuïtat i, per tant, qui estigui gaudint d’un descompte el continuarà gaudint, però s’afegeixen dos nous supòsits, molt reclamats des del territori. En primer lloc, es podran acollir a l’exempció del pagament els professionals liberals que treballin sota l’empara de mútues col·legials que desenvolupen presencialment la seva activitat econòmica, o una part, en alguna de les tres comarques. I també les persones de 67 anys o més a qui s’hagi assignat un centre d’atenció primària a qualsevol dels municipis d’influència, independentment de la seva situació laboral o de jubilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia