Infraestructures i serveis

Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

La tuneladora de la línia L9 del metro ha arribat finalment a Mandri. Poc abans de les vuit del vespre d’aquest dilluns, la tuneladora ha començat a esmicolar l’últim tram de terra fins a sortir a la futura estació del tram central de la línia, situada a la Bonanova, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

La perforació es va aturar a finals de febrer pel desgast de la màquina a menys de 500 metres de Mandri i es va reprendre el 13 de maig un cop enllestits els treballs de reparació i manteniment de la roda de tall. A Mandri, la tuneladora es revisarà novament i es planificaran les tasques necessàries per continuar fins a l’estació de Lesseps, amb un nou tram d’1,6 quilòmetres de túnel.

Pel que fa a l’estació de Mandri, s’està treballant en el vestíbul i la sortida d’emergència mentre que el pou, de 73 metres de profunditat, ja està excavat. A Sarrià, s’ha perforat prop del 70% del pou i estan en marxa els treballs per a la col·locació de la llosa intermèdia entre Margall i Lesseps, que separarà un sentit de l’altre en la circulació de trens.

D’altra banda, el març passat es van adjudicar, en dos contractes diferents, les obres de les estructures interiors de Guinardó i Maragall. Els treballs tenien previst iniciar-se al voltant d’aquest estiu.

A més, es troba en procés de licitació l’obra de la cobertura del macropou per a la configuració definitiva de les vies de la línia 9 i 4; l’obra de connexió del pou de Sanllehy amb el túnel i els projectes d’arquitectura de les estacions de Guinardó i Maragall. Més endavant, es reprendran els treballs d’execució de l’obra civil de l’estació de Manuel Girona, mentre que a Campus Nord es tornarà a treballar en un apart de l’obra civil i la resta es licitarà juntament amb Manuel Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA