Infraestructures i serveis

infraestructures

La mobilitat obligada, de franc a la C-16 i la C-32 a partir del 4 de novembre

El consell executiu ha aprovat aquest dimarts les modificacions de les concessions de al C-16 i la C-32 per permetre la gratuïtat dels peatges per als trajectes de mobilitat obligada entre Terrassa i Manresa i entre Sitges i el Vendrell. La mesura entrarà en vigor a partir del 4 de novembre per a viatges d’anada i tornada el mateix dia de dilluns a divendres no festius.

Els conductors s’hauran de registrar prèviament i utilitzar un sistema de pagament dinàmic (Via-T o l’app gratuïta Satelise). En el cas de les motocicletes, com que cal un procés d’adaptació tecnològic, la gratuïtat es començarà a aplicar a partir del 16 de novembre.

La mesura, anunciada al març per la consellera de Territori, Ester Capella, pretén optimitzar les vies d’alta capacitat i descongestionar-ne d’altres.

La gratuïtat a la C-16 s’aplicarà al tram entre Terrassa i Manresa (barreres troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet). El sistema de registre estarà operatiu a principis d’octubre al web d’Autema.

Així mateix, s’homogeneïtzen la resta de descomptes en dia laborable (de dilluns a divendres no festius) amb una bonificació del 40,47% al tram Manresa-Terrassa per als trajectes en hora punta de dos quarts de set fins a dos quarts d’onze del matí i de cinc de la tarda a nou del vespre per a totes les categories tarifàries, amb pagament dinàmic.

També es manté la gratuïtat a la Ronda de Manresa a la barrera lateral, amb origen o destinació al nord, mitjançant qualsevol mitjà de pagament dinàmic o amb el registre previ de la matrícula.

El tram de la C-32 entre Sitges i el Vendrell serà gratuït a partir del 4 de novembre per a la mobilitat obligada, entre les barreres troncal i lateral de Cubelles i l’accés de Calafell.

Continuen quedant exclosos de la gratuïtat els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, que són de llarg recorregut o amb origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32. El sistema de registre estarà operatiu a principis d’octubre al web d’Aucat.

Es manté la gratuïtat per als moviments de la ronda del Penedès i la bonificació actual del 50% per a la mobilitat obligada al tram Castelldefels-Sitges. També es mantenen els descomptes actuals per a vehicles amb alta ocupació (bonificació del 40%) i de zero i de baixes emissions (30% i 75% respectivament).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Bombers treballen amb 15 dotacions en un incendi a Caldes de Malavella

caldes de malavella
URBANISME

L’ajuntament enderroca un mur i enretira runes d’un solar de Montjuïc

GIRONA
SOCIETAT

Impugnaran els acords de l’Ajuntament de Gelida amb Ametller Origen per l’Agroparc

GELIDA
Medi ambient

Els caçadors ebrencs posen abeuradors per evitar que la fauna es desplaci als cultius

Santa Bàrbara
Societat

Desallotjada una ‘rave’ amb 200 persones en una nau industrial de la rambla Prim

Barcelona

La terminal del bus ràpid serà per a vianants i s’eliminarà l’aparcament

girona
Infraestructures

Els veïns de les esquerdes de l’A-27 a Lilla cobraran les indemnitzacions a partir del 6 d’agost

Montblanc
Medi ambient

Lleida vol començar a desplegar al gener la Zona de Baixes Emissions

Lleida
infraestructures

La mobilitat obligada, de franc a la C-16 i la C-32 a partir del 4 de novembre

Barcelona