Infraestructures i serveis

Infraestructures i serveis

Inversió de 21 milions en la millora de la xarxa d’aigua a Lleida

Suposa el 72% dels 29 milions del Pla de Salut de la Diputació de Lleida 2024-2026

La millora de la xarxa d’aigua és una de les prioritats de la Diputació de Lleida. A través del Pla de Salut s’invertiran 21 milions en aquest àmbit,el 72% dels 29 milions que es destinaran en els propers tres anys a inversions en matèria de salut pública. La Junta de Govern de l’ens ha aprovat aquesta setmana la resolució del Pla de cooperació Municipal per al finançament d’inversions en matèria de Salut per als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades. Altres de les inversions més sol·licitades són la millora d’equipaments en cementiris i sales de vetlla (4,1 milions), obres i material en consultoris mèdics (2,9 milions) i en residències (1,7 milions).

Els 21 milions s’utilitzaran per a la millora de les xarxes d’aigua local, ja sigui captació i emmagatzematge, distribució, tractament de l’aigua potable i de les piscines i reposició de comptadors d’aigua. Del total, 13 milions es dedicaran a a projectes que van des de les reformes de la xarxa d’aigua potable a la construcció de dipòsits i millora en la cloració. Per a obres de remodelació o adequació dels sistemes de depuració d’aigua a les piscines municipals s’invertiran 1,5 milions i prop d’un milió més per a la instal·lació de comptadors i, en alguns casos, el telecontrol de la xarxa d’aigua potable. En concret, es preveu la instal·lació d’aquests aparells a Castelldans, Castelló de Farfanya, el Cogul, Golmés, la Sentiu de Sió, Solsona, Torrefarrera, Torres de Segre i Torre-serona. Entre les actuacions destacades hi ha l’arranjament de diversos punts de la xarxa de clavegueram de la Seu d’Urgell, amb una subvenció gairebé del total de l’obra amb 510.000 euros, o el projecte de millores de la xarxa d’abastament d’aigua potable de Tàrrega, amb 460.000 euros finançats d’un cost total de 532.000 euros.

“La gran afluència de projectes vinculats a l’aigua potable posa en evidència que el món local és conscient de la situació que estem vivint i la que pot venir de cara al futur en l’optimització d’aquest recurs tan preuat”, ha assegurat el diputat de Salut Pública, Òscar Martínez. En aquesta línia, ha posat en valor que aquestes accions són conseqüència “de l’anterior pla de despesa corrent, que va permetre els ajuntaments incorporar auditories de les seves xarxes de distribució i ara plantejar-se renovar-les per evitar fuites i no malbaratar l’aigua”.

Pel que fa a altres inversions, als consultoris municipals els municipis dedicaran 2.933.797 euros en total, tant per realitzar ampliacions o millores dels locals (1,8 milions) com dotar-se d’equipament sanitari. Finalment, estan previstes inversions en residències locals i equipaments comunitaris per a gent gran, per valor de 1.771.437 euros; així com caneres municipals o parcs d’esbarjo per a animals, 602.549 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia