Infraestructures i serveis

Modificaran dues línies del bus urbà perquè siguin més ràpides i eficients

L’Ajuntament de Girona modificarà les línies L8 i L10 del bus urbà amb l’objectiu que siguin més ràpides i eficients i així disminuir els retards ocasionats per l’increment del 30% de persones viatgeres respecte a l’any 2019. Principalment, s’aplicaran canvis en els recorreguts i es crearan noves parades en substitució d’altres que s’eliminaran. Aquestes modificacions també responen a la necessitat d’adaptar les línies de bus a la futura reforma de la plaça d’Espanya. Els canvis començaran a aplicar-se entre agost i setembre, i durant les primeres setmanes s’avaluaran els resultats.

Per una banda, s’eliminarà la parada de la plaça d’Espanya de l’L8 i L10. El motiu d’aquest canvi és la propera remodelació de la plaça a càrrec d’ADIF, la qual ja no permetrà que l’autobús hi passi.

En aquest sentit, a partir de demà, dia 1 d’agost, l’L10 no farà la volta per parar a la plaça d’Espanya, sinó que continuarà el seu recorregut pel carrer de Barcelona, la ronda de Sant Antoni Maria Claret –on es crearà una parada d’autobús nova en el número 30– i el carrer del Migdia per dirigir-se cap a Fornells de la Selva. D’aquesta manera, no passarà ni s’aturarà a les parades del carrer de la Creu. A més, els horaris de pas per les parades també variaran per tal d’adaptar-se al nou recorregut.

Hi haurà canvis en l’L8, que va des de l’estació de trens fins al campus de Montilivi de la Universitat de Girona (UdG), passant pel Parc Científic i Tecnològic de la UdG. A partir de l’1 de setembre, aquesta línia pararà a l’andana número 7 de l’estació interurbana d’autobusos subterrània, en comptes de la plaça d’Espanya. Un altre dels canvis és que en direcció al campus de la UdG no passarà pel carrer de la Creu, sinó que circularà pel carrer d’Emili Grahit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt
Economia

Sánchez anuncia acord social per jubilacions parcial i activa

barcelona

Detecten casos d’animals salvatges infectats amb llengua blava a l’Alta Garrotxa

girona
medi ambient

Un incendi a l’Urgell mobilitza 67 dotacions de Bombers

Ciutadilla

El Servei d’Atenció Ciutadana atén de mitjana prop de 2.000 persones cada mes

SALT

El port de Roses ja ha rebut 900 passatgers i 4 escales de creuers el 2024

roses

Roben les figures del símbol del Naixement del monument ’Agnus Dei’ de Sant Pere

FIGUERES

Modificaran dues línies del bus urbà perquè siguin més ràpides i eficients

GIRONA
gastronomia

Els germans Roca obriran un bar de vins, tapes i ‘platillos’ a la plaça del Vi

girona