Infraestructures i serveis

mobilitat

Canvis en la mobilitat a l’entorn de l’estació de Sants a partir del 12 d’agost

La modificació és necessària perquè Adif pugui dur a terme la primera fase d’obres de l’estació

Els canvis en la mobilitat a l’entorn de l’estació de Sants començaran a partir del proper dilluns dia 12 d’agost, i implicaran modificacions significatives. Principalment, bona part del trànsit al voltant de Sants Estació es traslladarà de la banda muntanya a la banda mar i els vehicles que vulguin deixar o recollir viatgers podran fer-ho al mateix punt on ho fan ara, però en sentit muntanya. Els taxis continuaran tenint el punt d’espera a la banda de la plaça Joan Peiró, però per recollir o deixar un passatger tindran el circuit invertit, com la resta de vehicles.

Prèviament, diumenge, l’Ajuntament durà a terme les tasques de pavimentació necessàries per adaptar la mobilitat i efectuar els canvis de circulació. Els canvis en la mobilitat són necessaris perquè Adif pugui dur a terme la primera fase d’obres de l’estació, que inclou l’ampliació del vestíbul del costat de Països Catalans i la restitució de la plaça.

Les obres de reordenació, impulsades pel govern municipal, han consistit en l’adaptació d’una part del vial de vianants del costat mar de l’estació, des del carrer del Vallespir fins al carrer Tarragona, per convertir-lo en un vial de trànsit rodat de doble sentit de circulació, amb un carril+bus per sentit. En el tram del passeig de Sant Antoni, situat entre la plaça de Joan Peiró i Comtes de Bell-Lloc s’ha demolit la vorera i s’han fet obres per construir un nou tram de vial que connecta amb l’espai anteriorment ocupat per vial de vianants de la banda mar de l’estació. A la part situada entre Comtes de Bell-Lloc i el carrer Tarragona, s’han fet tasques per adequar l’espai com a vial de circulació.

I s’han realitzat diverses intervencions a la zona de confluència dels carrers Numància, Tarragona, avinguda Roma i Provença per rectificar el traçat de circulació i redirigir la mobilitat cap a la seva nova configuració. Acabades les tasques, a partir de dilluns els fluxos de circulació passaran a concentrar-se a la banda mar.

D’aquesta manera, tot el trànsit procedent del carrer de Numància, avinguda de Josep Tarradellas i avinguda de Roma en sentit Llobregat quedarà redirigit cap al nou vial mar que s’ha habilitat, concentrant tota la mobilitat rodada d’aquest àmbit.

El trànsit procedent del passeig de Sant Antoni i el carrer Vallespir, en sentit Besòs, també utilitzarà aquesta nova calçada. La circulació discorrerà en ambdós sentits, en una secció que quedarà configurada amb un carril de circulació i un carril bus per banda. Els vehicles procedents del carrer de Numància i de l’avinguda de Josep Tarradellas que agafin el carrer de Viriat en sentit Llobregat estaran obligats a girar cap al carrer de Dolors Batlle i Sunyer.

Els canvis en la mobilitat també afectaran els recorreguts i les parades de diverses línies d’autobús. Les terminals de les línies 27 i 78 passaran de la plaça dels Països Catalans a la Plaça Joan Peiró, on la línia V5 conservarà la seva parada actual, la línia H10 disposaran de parada a ambdós sentits del nou vial de la banda mar i la línia 115 disposarà de parada en el sentit Besòs del nou vial de la banda mar. Les parades de la línia 109 s’ajustaran per seguir mantenint una bona connectivitat amb l’estació de Sants, s’ha habilitat una parada al carrer Tarragona que substitueix a la de la plaça dels Països Catalans i connecta amb l’avinguda de Roma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per la continuïtat de la concessió de l’activitat de l’estació de la Vall de Núria

QUERALBS

SOS Costa Brava lamenta que no s'actuï contra els ‘delinqüents nàutics’

palafrugell
Societat

Mala maror a la DO Terra Alta

Gandesa
LLORET DE MAR

L'Ajuntament renova 90 papereres i 330 bancs al centre del municipi

LLORET DE MAR

La veterinària inhabilitada de Vidreres acusada d’intrusisme, en llibertat

VIDRERES
EL PORT DE LA SELVA

El servei d'aigua potable es recuperarà progressivament les properes hores

EL PORT DE LA SELVA
medi ambient

Una fuita en l’emissari de la depuradora del Maresme obliga a prohibir el bany entre el Masnou i Premià

El Masnou
FIGUERES

La Clínica Santa Creu signa un conveni per millorar el transport sanitari

FIGUERES
mobilitat

Canvis en la mobilitat a l’entorn de l’estació de Sants a partir del 12 d’agost

Barcelona