Infraestructures i serveis

Lloret de Mar inverteix prop de 200.000 d’euros en millores en els centres escolars

L’Ajuntament de Lloret ha dut a terme diverses obres de millora en centres escolar de la ciutat, de cara al proper curs 2024-2025. En total, la inversió ha estat de prop de 200.000 d’euros amb actuacions com el pintat de parets, el desmuntatge i muntatge per a la substitució de paviment i el reparat de la cobertura de les aules, entre altres. En concret, l’Escola Pompeu Fabra ha comptat amb l’adequació de les façanes exteriors sud, est i oest. D’aquesta manera, totes les façanes del centre ja han quedat pintades. També s’ha fet neteja mecànica de les parts més brutes d’aquestes, aplicant aigua a pressió, humectant i fungicida innocu, per després aplicar-hi dues mans de pintura. L’import d’aquests treballs ha estat de 18.077,46 euros.

Pel que fa a l’Escola Àngels Alemany, s’han pintat els edificis de primària i d’educació infantil, aplicant dues mans de pintura plàstica de diferents colors, seguint el disseny actual del centre. En aquest cas, l’import ha estat de 26.028,20 euros i ha comptat amb la substitució del paviment interior de la cuina, en el qual s’ha canviat la làmina de vinil per un paviment de gres porcellànic antilliscant. En aquest cas, la substitució ha anat càrrec de la Generalitat i l’Ajuntament s’ha encarregat del desmuntatge previ i muntatge posterior dels sanitaris i el mobiliari, així com de l’adequació i subministrament de gas segons la normativa vigent, per un import de 6.818,35 euros.

Per altra banda, a l’escola Esteve Carles s’han pintat diversos espais, com les aules de la planta baixa i la primera planta, la biblioteca, els passadissos, els despatxos de direcció i secretaria i els banys de la primera planta. El cost d’aquests treballs ha estat de 30.962,69 euros. Pel que fa a l’escola Pere Torrent, s’està instal·lant una vela per donar ombra a la zona del pati,.

En paral·lel, a la llar d’infants Els Pops s’ha reparat la coberta de les aules. Aquestes obres han consistit en el desmuntatge de la coberta i el sanejament de tota la superfície. L’acabat s’ha fet amb aïllament de poliisocianurato, amb pendents i una doble capa de làmina impermeable. La millora ha costat 33.972,11 euros i pròximament es publicarà una nova licitació per cobrir la part restant per un import de 30.000 euros. També s’ha dut a terme l’adequació de l’aula provisional d’I0, així com la compra de mobiliari.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha detallat que “són actuacions necessàries perquè els nostres infants i excel·lents docents puguin gaudir de millors infraestructures i d’un entorn més modern i agradable per a la seva activitat educativa”. Per la seva part, el regidor d’Educació, Carles Costa, ha explicat que “s’han invertit més de 190.000 euros per l’adequació dels centres educatius de Lloret de Mar”. El regidor també ha detallat que “restem pendents de l’entrega per part de la Generalitat de Catalunya del nou centre educatiu Joan Domènech, per adequar-la correctament i que els nous alumnes puguin gaudir, com la resta d’estudiants de Lloret, d’un bon centre educatiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.