Infraestructures i serveis

L’Ajuntament demana a Territori mesures per millorar la seguretat viària a l’Aigüeta

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha demanat al Departament de Territori de la Generalitat mesures per millorar la seguretat viària de la carretera C-66 en el seu pas per la zona comercial de l’Aigüeta.

En una carta adreçada al director dels SSTT a Girona, Sergi Albrich, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament baixempordanès i regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, exposa que fa poques setmanes es va viure un altre accident en aquesta carretera, en aquest cas de gravetat, amb un motorista i una vianant ferits greus: «aquest tram final del carrer esdevé una recta sense senyalització semafòrica en què els vehicles, tot i la limitació a 30km/h, van ràpid i, a més, amb passos de vianants molt espaiats entre ells».

«Parlem d’un carrer que és una important zona comercial, amb tot el que comporta pel que fa el moviment de persones i vehicles», afegeix. El regidor també explica que els veïns també estan reclamant mesures per evitar nous accidents.

Pel que fa a les mesures urgents a executar, consistiren en la construcció de passos de vianants elevats, que actuessin com a reductors de velocitat: «des de l’Ajuntament de la Bisbal entenem que es podrien aplicar unes mesures mínimes que garantirien una millora important. La idea proposada pels nostres tècnics seria crear 2-3 passos de vianants nous en aquest tram del carrer i que aquests passos fossin elevats com els que tenim a l’Avinguda Josep Irla (C-66, ronda), ja que actuen com a reductors de velocitat de forma totalment contrastada». En aquest sentit, Dilmé es compromet a que «per part de l’Ajuntament s’assumirien els costos d’aquestes mesures, així com l’adequació de les voreres a les normes d’accessibilitat vigents».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.