Infraestructures i serveis

Roses dedicarà uns 3,5 milions del romanent a infraestructures i compra d’habitatge social

El ple municipal de Roses celebrat dilluns va aprovar una modificació de crèdit del pressupost municipal, que permet l’aportació d’un total de 3.561.000 euros per a la realització de diversos projectes durant aquest any 2024. L’Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics rebrà una dotació de 3.359.000 euros que destinarà a millores en l’enllumenat i en la xarxa de sanejament de Santa Margarida i el Salatar, a l’ampliació de la neteja del mercat setmanal, a l’ampliació de la il·luminació de Nadal i a l’ancoratge d’enllumenat temporal a la via pública, mentre que l’Àrea d’Urbanisme comptarà amb 202.000 euros destinats a la compra de dos habitatges per a usos socials.

Les obres a la xarxa de sanejament de Santa Margarida i del Salatar seran les que rebran la part més important de la modificació de crèdit aprovada, amb una aportació de 2.577.100 euros .

Es permet així avançar a aquest any 2024 la realització del projecte que han de solucionar la problemàtica d’infiltracions d’aigües salines a la xarxa de clavegueram de la urbanització i conseqüentment a la depuradora, que altera el procés biològic de depuració i possible regeneració d’aquestes aigües.

Per la seva banda, la substitució de l’enllumenat públic previst a una part de Santa Margarida (quadres M11 i M12 de la infraestructura), també es veurà avançada a aquest 2024 gràcies a la dotació extra de 777.500 euros.

La regidora d’Economia i Hisenda, Joana Pérez, va manifestar durant la sessió plenària celebrada , que “aquestes aportacions extres que se sumen al pressupost de despeses i inversions previst al municipi durant aquest any, han estat possibles gràcies a un romanent de tresoreria positiu assolit pel consistori de 2.441.400 euros, d’una banda, i a l’ingrés de l’Estat relatiu a la liquidació positiva de l’exercici 2022 en la Participació en els Tributs de l’Estat, que en el cas de Roses ha pujat a un import d’1.119.655 euros.”

L’Àrea d’Urbanisme rep amb la present modificació de crèdit un import de 202.000euros destinat a l’adquisició de dos pisos, un a la Gran Via de Pau Casals i un altre al carrer de les Guilleries. Ambdós habitatges seran destinats a acollir estades per atendre situacions d’urgència social que es puguin requerir al municipi. L’import restant de la modificació de crèdit, sufragarà la millora del sistema d’il·luminació de Nadal que permetrà l’ornamentació de nous espais de la població i del sistema d’ancoratge d’enllumenat temporal en la realització d’esdeveniments a la via pública que tenen lloc al municipi (amb una partida de 250.000 euros), i en l’ampliació del contracte de neteja del mercat setmanal (24.400 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]