Infraestructures i serveis

Salou se suma al projecte del tramvia del Camp de Tarragona

Finalment Salou ha decidit sumar-se al futur traçat del tramvia del Camp de Tarragona i deixar enrere les reticències que tenia sobre el projecte. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha donat per tancades les discrepàncies amb la Generalitat pel tramvia del Camp de Tarragona després d’haver obtingut el pagament de 14 milions d’euros que el consistori reclamava a l’executiu català, per un decret del Govern del 1989 arran de la creació del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT). Els diners serviran per finançar la urbanització de l’Eix Cívic, per on passa precisament el tramvia.

La consellera de Territori, Sílvia Paneque, ha presentat aquesta tarda a Cambrils la primera fase del traçat que unirà aquesta localitat, Salou i Vila-seca. “El TramCamp forma part de les infraestructures que han d’enfortir Catalunya per mitjà del desenvolupament sostenible” ha defensat Paneque ha detallat un sistema que tindrà un tram entre estacions sense catenària als municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca, que funcionarà amb subministrament elèctric per bateries.

El projecte també inclou unes cotxeres i tallers al terme de Vila-seca, i es complementarà amb l’adquisició de 7 unitats de material mòbil tramviari amb una longitud de 40 metres. El cost total de l’obra, el material mòbil i les cotxeres de la primera fase es preveu que tingui un cost de 150 milions d’euros.

Actualment, el projecte constructiu de la primera fase de l’actuació es troba en el final del procés de redacció, amb previsió de què estigui lliurat a finals d’aquest any per poder licitar les obres, a continuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia