Infraestructures i serveis

Mobilitat

Castelldefels destina 136.736 euros a crear nous carrils bici

Castelldefels destinarà 136.736 euros a ampliar la xarxa de carrils bici, un cop la junta de govern local ha aprovat l’adjudicació de l’execució de les obres a diversos carrers de la ciutat. Es tracta de 489 metres al carrer Ciutat de Màlaga i 540 metres al carrer Molinot, aquest segon a tocar de la zona on el consistori està desmantellant part del carril bici existent a l’avinguda Pineda i que ha provocat un fort rebuig entre part del veïnat.

Segons fonts municipals, l’objectiu d’aquestes obres és millorar la seguretat de les persones que opten per la bicicleta com a mitjà de transport i fomentar-ne l’ús. El carril de l’avinguda Ciutat de Màlaga, on es troba un dels dos centres d’atenció primària en funcionament a la ciutat –se n’està construint un tercer–, facilitarà la connexió entre els barris del centre i la platja, ja que connectarà els de les avingudes Constitució i dels Banys. El del carrer Molinot unirà els del carrer Ciutat de Màlaga i l’avinguda Pineda. En aquest entorn hi ha diverses escoles, i al matí és freqüent veure famílies que s’hi desplacen amb bicicleta. Tots dos trams aniran fora de la vorera. El de Ciutat de Màlaga ocuparà un dels dos carrils de trànsit actuals, en sentit mar. El del carrer Molinot comportarà, segons el consistori, que els vehicles deixin d’aparcar en doble fila.

Aquestes obres es faran aquest trimestre, en plena polèmica pel desmantellament de part del carril bici de l’avinguda Pineda. Quan el govern municipal va anunciar el projecte per eliminar el tram entre l’avinguda Constitució i el carrer Molinot, la plataforma L’Avinguda Pineda No es Toca ho va dur al jutjat. Les obres van començar l’última setmana d’agost, i des de llavors la plataforma ha convocat diverses accions de protesta contra una decisió que, lamenten, va contra la mobilitat segura i sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Volen vehicles dotats perquè els Agents Rurals gestionin la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida