Infraestructures i serveis

Mobilitat

Castelldefels destina 136.736 euros a crear nous carrils bici

Castelldefels destinarà 136.736 euros a ampliar la xarxa de carrils bici, un cop la junta de govern local ha aprovat l’adjudicació de l’execució de les obres a diversos carrers de la ciutat. Es tracta de 489 metres al carrer Ciutat de Màlaga i 540 metres al carrer Molinot, aquest segon a tocar de la zona on el consistori està desmantellant part del carril bici existent a l’avinguda Pineda i que ha provocat un fort rebuig entre part del veïnat.

Segons fonts municipals, l’objectiu d’aquestes obres és millorar la seguretat de les persones que opten per la bicicleta com a mitjà de transport i fomentar-ne l’ús. El carril de l’avinguda Ciutat de Màlaga, on es troba un dels dos centres d’atenció primària en funcionament a la ciutat –se n’està construint un tercer–, facilitarà la connexió entre els barris del centre i la platja, ja que connectarà els de les avingudes Constitució i dels Banys. El del carrer Molinot unirà els del carrer Ciutat de Màlaga i l’avinguda Pineda. En aquest entorn hi ha diverses escoles, i al matí és freqüent veure famílies que s’hi desplacen amb bicicleta. Tots dos trams aniran fora de la vorera. El de Ciutat de Màlaga ocuparà un dels dos carrils de trànsit actuals, en sentit mar. El del carrer Molinot comportarà, segons el consistori, que els vehicles deixin d’aparcar en doble fila.

Aquestes obres es faran aquest trimestre, en plena polèmica pel desmantellament de part del carril bici de l’avinguda Pineda. Quan el govern municipal va anunciar el projecte per eliminar el tram entre l’avinguda Constitució i el carrer Molinot, la plataforma L’Avinguda Pineda No es Toca ho va dur al jutjat. Les obres van començar l’última setmana d’agost, i des de llavors la plataforma ha convocat diverses accions de protesta contra una decisió que, lamenten, va contra la mobilitat segura i sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Morlans
Vicari de Santa Anna. Publica ‘Capellans cèlibes. Capellans casats’ (Ed.Claret)

“Crec que el celibat dels preveres ha de ser opcional”

Barcelona

Aliada per al futur del català en l’era digital

Barcelona
gastronomia

L’octubre més gastronòmic engega motors

Sant Sadurní d’Anoia
La Garrotxa

Menys incivisme i més respecte a l’entorn a les zones de bany fluvial de la comarca

Olot
SOCIETAT

Terrassa acull el festival vegà més gran d’Europa a l’aire lliure

TERRASSA
SOCIETAT

Barcelona suma 133 agents i ja té 3.431 efectius de la Guàrdia Urbana

Barcelona
SALUT

La Catalunya Central forma en detecció precoç del suïcidi

Vic
CASTELL D’ARO

Restauren la bassa del Dofí, primera zona humida artificial catalana, 35 anys després

CASTELL D’ARO
SOCIETAT

Medinyà es prepara per acollir la 14a Fira del Conte

medinyà