Infraestructures i serveis

EL Palau d’Anglesola reclama la passarel·la sobre l’A-2 anunciada el 2022

Ajuntament i entitats locals d’El Palau d’Anglesola reclamen al govern espanyol que desencalli la passarel·la per a vianants i ciclistes que ha de creuar l’autovia A-2 i connectar amb Mollerussa i altres municipis de la comarca. L’alcalde Francesc Balcells assegura que el projecte ja està enllestit amb la part tècnica “resolta” i ara tot depèn de la “part política” ja que el finançament està compromès des d’Europa. Anunciada al 2022, la passarel·la ja hauria d’estar feta però encara no ha començat i entitats com l’Associació d’Amics de la Banqueta alerten del perill que suposa creuar a peu o en bicicleta l’autovia per l’elevat trànsit que hi ha en aquest punt degut a les indústries i les connexions amb altres municipis.

Balcells explica a l’ACN que el projecte va arrencar fa cinc anys quan van començar les converses amb el ministeri. Llavors van trobar “bona predisposició” per tirar-lo endavant i de fet, constata que així ha estat perquè s’ha fet l’avantprojecte, el projecte executiu, i s’han recollit totes les al·legacions de les parts. Actualment però, es troba encallat a Madrid i demana que es desencalli per la “pressió social” que hi ha davant la necessitat de disposar ja d’una passarel·la anunciada el 2022 en una roda de premsa amb el subdelegat del govern espanyol José Crespín. A més, Balcells destaca que ja hi ha finançament per fer l’obra, de 2’1 milions i amb un termini de construcciód e 9 mesos, perquè els diners provenen d’Europa, i demana que es posi fil a l’agulla abans que aquests diners vagin cap a una altra província.

Fa poques setmanes es va reunir amb responsables de Carreteres a Lleida que li van confirmar que la part tècnica ja està enllestida. Per això creu que es troben davant d’un dels “compromisos” del govern espanyol amb Catalunya que no s’estan complint i per tant considera que en el context polític actual, és més necessari que mai que tiri endavant perquè “aquí a l’oest de Catalunya també volem que les promeses siguin una realitat”.

Mobilitat ciclable segura

L’alcalde de Fondarella i membre de l’associació Catigat i Bici Pla que fomenta l’ús de la bicicleta a la comarca, Xavi Acosta, remarca la necessitat que la mobilitat ciclable sigui segura amb elements com la passarel·la per creuar l’autovia. Hauria de ser una mobilitat que permeti els desplaçaments no només per oci i turisme durant el cap de setmana sinó també per anar a treballar o a l’escola amb bicicleta. Alerta que hi ha un elevat volum de trànsit per la proximitat d’empreses importants i també connexions amb altres municipis o fins i tot capitals de comarca com les Borges Blanques.

El president de l’Associació d’Amics de la Banqueta del canal a El Palau d’Anglesola, Fermí Melgosa, remarca que la passarel·la és “vital” per als amants de l’entorn ecològic que envolta els canals d’Urgell. Al punt on s’hauria de construir finalitza un dels recorreguts de la banqueta i la gent que el fa ha de girar cua perquè no pot continuar cap a Mollerussa. Els que decideixen anar a peu o en bicicleta “s’hi juguen la pell” diu, i posen la seva vida en risc quan creuen pel pont de l’autovia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia