Infraestructures i serveis

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

La mesura parteix de la preocupació dels ajuntaments pels constants robatoris de cable que els deixen sense fibra òptica

El Consell Comarcal del Ripollès posarà càmeres de seguretat lectores de matrícules a les entrades a la comarca per evitar “furts per part de malefactors provinents de fora de la comarca”, expliquen en un comunicat.

El Consell Comarcal del Ripollès ja ha identificat diversos punts de la xarxa viària on instal·lar aquests equips. Paral·lelament, ha fet reunions tant amb ajuntaments de la comarca que han implementat mesures similars com amb empreses de seguretat que presten el servei. Aquestes càmeres registren totes les matrícules dels vehicles i les contrasten amb la base de dades de vehicles de malfactors que la policia ja té identificats. En fer aquest encreuament, si es detecta el pas d’algun d’aquests vehicles, automàticament el sistema avisa la policia perquè en pugui fer el seguiment i actuar.

L’objectiu és vetllar per la seguretat i evitar robatoris a domicilis i instal·lacions de telecomunicacions, en coordinació amb els consistoris i forces de seguretat. La corporació comarcal té previst sotmetre a votació a un proper ple la modificació de crèdit per habilitar la partida necessària per finançar aquesta actuació.

La iniciativa parteix d’una moció que diversos ajuntaments de la comarca han traslladat al Consell Comarcal del Ripollès i que plasmen la inquietud que han generat les darreres interrupcions del servei de fibra òptica pel robatori de cable. “Aquests fets ocasionen un greuge i un perjudici importants en les comunicacions de zones rurals aïllades, empreses i negocis, així com els sistemes de teleassistència i trucades d’emergència”, afirmen.

Finalment, insta a la Generalitat de Catalunya i, específicament el Departament d’Interior, a elaborar uns plans de millora de la vigilància de les vies de comunicació. A més, demana que tots els ajuntaments del Ripollès i la Diputació de Girona també hi donin suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La Comissió Europea vol ampliar les zones lliures de fum

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita
Europa

Pugen a dinou les víctimes del temporal Boris

Barcelona