Infraestructures i serveis

Prop de 800.000 euros per a projectes sostenibles, a la Garrotxa

En el marc de la convocatòria “Del Pla a l’Acció” 2024-2025, impulsada per la Diputació de Girona, 20 dels 21 municipis de la Garrotxa han rebut un total de 799.967 euros en subvencions per desenvolupar accions destinades a fomentar l’eficiència energètica i la sostenibilitat. La inversió per realitzar el total de les accions ascendeix a 1.386.063 euros aportant, els municipis, l’import restant. Aquesta subvenció servirà per finançar accions prèviament planificades als Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

Els PAESC són el full de ruta que té cada municipi per assolir els objectius i compromisos establerts per les agendes 2030 i 2050 en la lluita contra el canvi climàtic. Els projectes es distribuiran en quatre línies d’actuació clau: les actuacions per millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic exterior; les actuacions per millorar l’eficiència energètica d’edificis públics, instal·lacions i/o equipaments; lesactuacions per a l’impuls i la gestió de comunitats energètiques i les actuacions d’assistència tècnica per impulsar la rehabilitació energètica del sector residencial.

Aquests projectes busquen fer front als reptes climàtics i reduir l’impacte ambiental dels municipis de la Garrotxa, que han demostrat el seu compromís amb la sostenibilitat. ”La pràctica totalitat dels municipis de la comarca ha sol·licitat i rebut aquestes subvencions, la qual cosa reflecteix l’esforç conjunt que es fa per adoptar mesures energètiques més sostenibles i eficients”, ha afirmat Germán Mas, conseller comarcal de Transició Energètica i Habitatge de la Garrotxa.

Aquesta distribució de les subvencions contribuirà significativament a millorar la gestió energètica a nivell local, afavorint un estalvi econòmic per als ajuntaments i la reducció de les emissions de CO2, tot impulsant la conscienciació social sobre la importància de l’eficiència energètica. Un dels reptes i objectius globals a què els municipis i les institucions a tots nivells s’han compromès en la lluita contra el canvi climàtic és reduir les emissions de CO2 en un 55% respecte als nivells de 1990. Aquestes subvencions van en la línia de fer les accions necessàries per aconseguir aquests objectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.