Infraestructures i serveis

Paneque destaca el salt qualitatiu que farà el port de Portbou

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque i Sureda, ha visitat aquest dissabte Vilafant i Portbou. A l’Ajuntament de Vilafant l’alcaldessa Montse de la Llave ha demanat a la Generalitat de Catalunya que tingui en compte que Vilafant treballa per tenir un municipi, on a l’àmbit intern hi hagi vies d’accés per a veïns i visitants, mentre que les carreteres interurbanes se situïn fora del municipi.

La consellera Sílvia Paneque ha volgut recordar el paper que sempre ha tingut Vilafant per la seva ubicació estratègica. “El Corredor Mediterrani és una prioritat d’aquest mandat. Amb el secretari Manel Nadal hi hem insistit. Aquest projecte va ser estratègic durant els governs de progrés de Maragall i de Montilla i, ara, cal tornar-lo a impulsar”. Vilafant està ben posicionat dins de les rutes que connecten Espanya amb França, gràcies a la proximitat amb l’AP-7 i les connexions ferroviàries que faciliten el transport de persones i, potencialment, de mercaderies. “Tinc constància de la voluntat de l’alcaldessa d’enfortir el teixit industrials i els accessos han de ser moderns i actualitzats”.

La consellera, després, ha visitat Portbou. Acompanyada per l’alcalde, Gael Rodríguez Garrido, Paneque ha posat en valor el resultat dels treballs executats, on s’ha tingut en compte tant la funcionalitat com l’impuls de la mobilitat sostenible en els nous equipaments del port, amb la col·locació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i un punt de recàrrega per a vaixells elèctrics el que fa al paper logístic.

La consellera, després, ha visitat Portbou. Acompanyada per l’alcalde, Gael Rodríguez Garrido, Paneque ha posat en valor el resultat dels treballs executats, on s’ha tingut en compte tant la funcionalitat com l’impuls de la mobilitat sostenible en els nous equipaments del port, amb la col·locació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i un punt de recàrrega per a vaixells elèctrics .

A més, actualment s’està construint un pòrtic elevador de 30 tones de capacitat per a aixecar vaixells, que es posarà en servei al llarg del mes de desembre. La consellera ha destacat el “salt qualitatiu per al port amb la instal·lació de carregadors de vaixells elèctrics, el primer de la Costa Brava”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia