Infraestructures i serveis

Repte tecnològic pioner a Catalunya per a joves del Centre de Competències Digitals de Renfe

El Centre de Competències Digitals de Renfe a Portbou organitza el Hackatest 2024, un repte tecnològic que se celebrarà per primer cop a Catalunya i que proposa una jornada de competició per a joves menors de 30 anys. El requisit és que estiguin cursant carreres universitàries o mòduls de formació relacionats amb la informàtica i les telecomunicacions.

El lema és ‘Atrapa el bug, puja’t a l’Onada!” i se celebrarà el 25 d’octubre des de les deu del matí fins a les quatre de la tarda a la Rambla del municipi. La iniciativa se suma a les que Renfe posa en marxa dins del seu pla de transformació digital, que té per objectiu “deslocalitzar” la formació i els serveis tecnològics i generar ocupació de “qualitat” arreu del territori.

Però, i què és un ‘hackatest’?. Es tracta d’un format molt implantat en determinats sectors, que uneix professionals de la tecnologia i les proves de software amb la finalitat de col·laborar i resoldre reptes/desafiaments relacionats amb el ‘testing’, enfocant-se a trobar defectes o errades, per analitzar diversos escenaris de funcionalitats digitals.

L’esdeveniment té com a objectiu identificar oportunitats de millora en les proves de software, impulsar innovació i facilitar la interacció i l’intercanvi d’idees entre els participants, la qual cosa els permet adquirir noves habilitats i coneixements en l’anomenat QA Testing.

Es tracta d’impulsar el desenvolupament tecnològic entre la comunitat jove local, identificar habilitats tècniques en cas de necessitar perfils per a futures vacants, i fer sinergies amb empreses de l’entorn per a possibles col·laboracions.

Els interessats s’hauran d’inscriure a través de l’adreça [email protected] i tindran la opció d’arribar a Portbou en tren amb els bitllets que la companyia els facilitarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia