Infraestructures i serveis

Ripollès

Estudien emprendre accions després de l’incendi d’un tren de la R3

El Consell Comarcal del Ripollès convocarà una sessió de la Taula comarcal per a les infraestructures per debatre accions a emprendre després de la incidència a la R3 d’ahir, que va provocar un incendi a l’interior d’un comboi i que va deixar sense servei el tram entre Torelló i Ripoll. Els vicepresidents que dirigeixen les àrees del Pacte comarcal d’infraestructures i de Mobilitat, Enric Pérez i Sergi Albrich, respectivament, han lamentat la reiteració d’incidències d’aquest tipus en aquesta infraestructura ferroviària i han recordat que, en qüestió d’un o dos anys, és el tercer incendi generat entre un pantògraf i la catenària, i tots en el tram entre Ripoll i Vic. A més, han remarcat que, sovint, hi ha despreniments o incidències amb la vegetació. De fet, també ahir la caiguda d’un arbre entre Planoles i la Molina va interrompre el servei entre Sant Quirze de Besora i Puigcerdà.

Pérez i Albrich denuncien que les incidències habituals en la infraestructura, sumades als retards pràcticament institucionalitzats dels combois pel fet de circular per via única doten l’R3 d’una fiabilitat molt baixa que empeny els usuaris cap a altres opcions de transport més contaminants. “Per a una comarca com és el Ripollès, relativament allunyada dels grans centres de decisió i d’activitat econòmica, empresarial i laboral, disposar de bones comunicacions amb aquests indrets és vital per al desenvolupament. I és per això que és un imperatiu que el servei ferroviari compleixi amb els estàndards de transport públic fiable, eficaç i eficient”, conclouen en una nota de premsa conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia