Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Girona substituirà l’entarimat de l’Auditori de La Mercè per una grada retràctil

L’Ajuntament de Girona ha acordat per Junta de Govern Local l’aprovació inicial del projecte d’implantació d’una grada retràctil estable a l’Auditori de La Mercè. Aquesta solució substituiria el sistema de tarimes provisional que hi ha a l’equipament actualment. El projecte també preveu l’adequació de l’espai a la normativa de protecció contra incendis.

En concret, el projecte inclou la instal·lació d’una grada retràctil a la part central de la sala amb un total de 170 places. La plataforma superior de la solució seria fixa, mentre que les plataformes de seients graonats es podrien desplegar i recloure de forma automatitzada, sigui de manera total o parcial. Pel que fa a les butaques abatibles, el sistema les plegaria automàticament a mesura que es tanquessin les grades. Aquest enginy s’ubicarà a la platea de la planta baixa, mentre que l’altell mantindrà l’actual disposició de cadires sobre plataformes.

L’objectiu principal de la reforma és aconseguir un espai més versàtil, ja que, un cop plegades en el seu allotjament fix, les grades retràctils deixen un espai lliure de 125 m2. D’aquesta manera, la sala es convertiria en un espai diàfan que es podria aprofitar per celebrar-hi actes o activitats a peu dret. Com a mesura d’accessibilitat, la grada completament desplegada seguiria mantenint un espai lliure entre els seients i l’escenari que es podria reservar per a persones amb mobilitat reduïda o per afegir-hi cadires si fes falta.

Respecte a la protecció contra incendis, el projecte considera el compliment de les normatives actuals i la previsió d’obrir una segona sortida d’evacuació en cas d’incendis, des de l’Auditori fins al claustre, que té sortida directa al carrer.

El cost de les actuacions s’ha valorat en 376.150 euros (IVA inclòs). De moment, el projecte es troba en període d’exposició a informació pública i, posteriorment, s’aprovarà definitivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.