Infraestructures i serveis

patrimoni

Nova fase en la restauració del castell de Barberà de la Conca

El govern ha iniciat la quarta fase de les obres de restauració del castell de Barberà de la Conca, amb l’objectiu de restaurar i reparar part de les façanes i murs del castell i donar accessibilitat a l’entrada del recinte.

Aquesta actuació deriva d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura, l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Barberà de la Conca, en aplicació de l’1,5% cultural, signat el desembre de 2021.

El projecte ha estat redactat pels arquitectes Jordi Portal Liaño, Joan Albert Adell Gisbert, Claire Palluel, Joan Espuis i Arrate Ayala. La inversió total per dur-lo a terme és de 248.000 euros, aportats per l’INCASÒL i l’Ajuntament de Barberà de la Conca a parts iguals.

Les obres se centraran en la revisió i restauració de les façanes i murs nord i est, així com en la coronació de la muralla est. També se substituirà la gàrgola existent a la façana est. A la part exterior s’urbanitzarà l’espai del pati, on s’hi construiran parterres. També es millorarà l’accés al recinte, afegint rampes i creant un nou traçat per l’escala.

Durant la primera fase es va construir la coberta de la capella i el forjat de la planta baixa, posteriorment, es va fer la restauració més estructural i es van condicionar la planta baixa, la primera planta, la galeria porticada i la cisterna. Finalment, durant la darrera fase es va adequar l’interior de l’edifici com a museu, alhora que es va recuperar el mur existent, i es va adaptar la torre de guaita com a mirador.

El castell, qualificat com a bé cultural d’interès nacional, és una construcció del segle XI que es troba al cim del monticle on s’assenta el poble de Barberà de la Conca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia