Infraestructures

tarragona

Satisfets per l'eliminació dels peatges troncals

La Feat i la Cambra celebren el canvi, tot i el retard de dos anys per aplicar-lo

Satisfacció ahir a les comarques tarragonines en la primera jornada d'eliminació dels peatges troncals de l'AP-7 entre Martorell i València, un canvi que suposa que els conductors ja no s'hagin d'aturar a les barreres situades a Tarragona, l'Hospitalet de l'Infant i el Vendrell, ni al peatge del Mediterrani a l'enllaç amb l'AP-2; el pagament ja es fa a les sortides de la via. Tot i que de moment l'estructura dels peatges es mantindrà a l'autopista fins que es desmantellin, cosa que obliga els conductors a reduir la velocitat en passar-hi, tant la Cambra de Comerç com la Federació d'Autotransportistes de Tarragona (Feat) van celebrar ahir els canvis en el sistema de pagament.

“És una mesura que arriba amb dos anys de retard segons el primer calendari marcat amb les concessionàries, però la valorem com un fet molt positiu”, va destacar el director de la Feat, Josep Lluís Aymat. Des de la federació, de fet, esperen que aquest nou pas, afegit a l'entrada en funcionament del tercer carril entre Salou i el Vendrell, deixi definitivament en el passat els grans col·lapses circulatoris a l'AP-7. “La veritat és que les concessionàries han acceptat aquesta mesura perquè no tenien cap altre remei: no era viable mantenir l'autopista com estava”, va destacar Aymat, que reclama que les concessionàries adaptin els preus dels peatges al cost de manteniment de les autopistes. “Jo crec que la inversió ja fa temps que està amortitzada”.

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, també va celebrar ahir la desaparició dels quatre peatges troncals, que va qualificar de “salt qualitatiu decisiu per millorar la connectivitat” de les comarques tarragonines i posar fi també a les retencions.

Menys llocs de treball

La part negativa de la mesura, però, ha estat l'eliminació d'una vintena de llocs de treball a la concessionària Acesa, segons UGT, que ho ha denunciat a Inspecció de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.