Infraestructures

VALLÈS OCCIDENTAL

La Generalitat comença a retirar les tanques dels FGC al passeig de Sabadell

Els entorns de la plaça Major i la plaça d'Espanya quedaran oberts d'aquí a un mes

Dimecres que ve es reuniran les comissions de seguiment d'obres

Set operaris van començar a retirar ahir per ordre del Departament de Territori i Sostenibilitat les tanques de les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al passeig de Sabadell. L'objectiu és que en el termini màxim d'un mes els espais a l'entorn de les estacions de la plaça Major i de la plaça d'Espanya quedin lliures d'obstacles. Tres dels treballadors treien ahir a la tarda l'estructura metàl·lica de les tanques i quatre més tapaven els forats per deixar transitable el passeig.

El director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, va informar ahir de l'inici d'aquests treballs l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que havia instat la Generalitat perquè retirés les tanques. Bustos li havia traslladat la preocupació dels comerciants, alguns dels quals han perdut un 60% del negoci a causa de les obres del metro. Davant d'una campanya de Nadal difícil, els botiguers del passeig havien demanat a través d'una sol·licitud a l'Ajuntament que es retiressin les tanques de manera provisional per afavorir la circulació de vianants. Això va generar una reunió entre els botiguers i l'Ajuntament, que es va comprometre a fer les gestions necessàries amb la Generalitat. L'alcalde va valorar positivament el compromís de Font. “Amb les nostres gestions hem volgut traslladar a la Generalitat la urgència de deixar lliure aquest espai per millorar la situació dels comerços com més aviat millor”, va assenyalar l'alcalde. Per la seva banda, el Departament de Territori i Mobilitat va confirmar a través d'una nota de premsa que en els propers dies la Generalitat i l'Ajuntament es reuniran per “concretar” les accions per condicionar i deixar lliures espais ocupats a l'entorn de les estacions de la plaça Major i la plaça d'Espanya.

Tornen les comissions

Font va avançar que es tornaran a convocar les comissions de seguiment de les obres, tant la del centre com la de ciutat. Segons l'Ajuntament, aquestes sessions es faran el 5 d'octubre que ve. Entesa per Sabadell va demanar reiteradament que es tornessin a convocar aquestes comissions informatives, ja que l'última data d'acabament de les obres que s'havia donat era la del 2012. No obstant això, el conseller Recoder, en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell, va posar el 2015 com a data de posada en marxa del metro a Sabadell.

La tuneladora torna a foradar

El Departament de Territori i Sostenibilitat va informar ahir que dissabte va reprendre la marxa la tuneladora que excava el primer túnel des del pou del parc del Nord (a prop de Ca n'Oriac) fins a Sabadell Estació. Segons aquestes fonts, un cop s'han acabat els treballs de manteniment, la màquina ha continuat foradant a l'estació de la plaça Major.

D'aquesta manera, s'acabarà el misteri sobre l'aturada de les obres del metro a Sabadell. Entesa per Sabadell havia denunciat que a finals de juliol els treballs s'havien aturat per falta de pressupost.

Així, ara comença l'execució amb tuneladora dels 0,8 quilòmetres pendents entre l'estació de Plaça Major i Sabadell Estació, per completar el tram de 2,9 quilòmetres de longitud total excavats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.