Infraestructures

Satisfacció amb cautela

La Cambra de Reus celebra el principi d'acord, però espera veure la “lletra petita”

Tarragona demana que es continuïn buscant alternatives

La demarcació de Tarragona va rebre la notícia amb entusiasme, però amb cautela. En espera que el principi d'acord cristal·litzi, està previst que avui mateix es reuneixin tots els membres de la Taula Estratègica de l'aeroport de Reus per fer una anàlisi molt més acurada. El president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, va celebrar que aquest principi d'acord “permet observar amb cert optimisme el futur de l'aeroport de Reus; un futur que implica consolidar l'activitat de Ryanair, líder en el baix cost”. Sanromà, però, esperarà a veure “la lletra petita” de l'acord. “La informació de què disposem encara és molt generalista i l'experiència ens ha ensenyat a ser prudents a l'hora d'interpretar els acords amb Ryanair”, va dir. També va instar el govern espanyol a actuar “amb diligència”. Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), també es va congratular del principi d'entesa amb la companyia irlandesa, i va afirmar que l'acord “aporta llum a la preocupant situació de l'aeroport”. Pellicer va destacar que la unió amb Ryanair “permetrà així trencar l'estacionalitat de l'aeroport i recuperar els llocs de treball perduts”.

A Tarragona, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Javier Villamayor, qualificava de “molt satisfactòria” la notícia i subratllava la necessitat de “rendibilitzar” les inversions fetes a l'aeroport reusenc en els darrers anys. Tot i això, l'edil tarragoní va reclamar al territori que continuï fent pinya per tal de buscar “alternatives” a la presència de Ryanair a Reus: “No hem de tornar a una excessiva dependència d'una companyia.” Villamayor es va mostrar partidari d'una rebaixa de les taxes que facin més atractius aeroports regionals com els de Reus i Girona a les companyies de baix cost. Més prudent es va mostrar el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, que va celebrar l'acord però també va recordar la necessitat, un cop apresa la lliçó d'aquest hivern, de mantenir les negociacions amb companyies alternatives a Ryanair.

Des del sector turístic, el vicepresident de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Albert Savé, va afirmar que el retorn de Ryanair ajudarà a “equilibrar” l'activitat aeroportuària amb la suma de vols regulars als xàrters que es reprendran a la primavera. Savé es va mostrar partidari d'un esforç per part d'Aena a l'hora de congelar les taxes, ja que el retorn de la companyia irlandesa “portarà riquesa i clients” al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.