Infraestructures

El PP es compromet amb la viabilitat de l'aeroport

Enric Millo, cap de llista del PP al Congrés, defensa mantenir les taxes per garantir el preacord amb Ryanair

CiU reclama al PSOE que avui aprovi una congelació de taxes amb caràcter urgent

El previsible diputat del PP per Girona, segons les enquestes, Enric Millo, va agafar ahir el guant que li va llançar dijous el PSC i, amb un marcat to ja de guanyador, es va comprometre a defensar a Madrid que les taxes de l'aeroport de Girona es mantinguin. Aquesta, el manteniment de les taxes, és una condició imprescindible perquè el preacord al qual han arribat la Generalitat i l'aerolínia Ryanair tingui carta de viabilitat. És més, Millo fa un pas més i avança que caldrà fer un replantejament de tot el sistema aeroportuari de l'Estat –que podria comportar fins i tot el tancament d'alguna instal·lació–, defensa que serà necessari un model de gestió viable, que reforci més l'aeroport Girona-Costa Brava. En tot cas, Millo no parla obertament de traspàs, com reclama CiU.

“Fa temps que dic que la decisió política del PSOE que va fer que AENA autoritzés Ryanair a operar al Prat va perjudicar Girona”, va dir Millo, que va afegir: “Aquest és el desencadenant de tot. Nosaltres defensem que les taxes es mantinguin o que, en tot cas, el diferencial jugui a favor de Girona i el faci atractiu per a les companyies de baix cost. No hi ha un sòl aeroport gran a Europa on operin companyies de baix cost.”

Millo va voler avançar que no troba lògic que la viabilitat de l'aeroport de Girona passi només per una companyia: “No he escoltat encara cap mesura, cap proposta que ens porti a pensar que s'està treballant en aquesta línia, que ja avanço que és la que plantejarem nosaltres”, va dir.

La decisió de Chacón

Si el PP es compromet a defensar les taxes en un hipotètic govern a Madrid, CiU ahir va carregar contra la proposta de Joaquim Nadal, president del grup parlamentari del PSC, quan aquest va dir que en els pressupostos de l'Estat –que no es van presentar en avançar-se les eleccions– l'executiu de Zapatero preveia congelar les taxes. Ahir el cap de llista de CiU al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va fer una crida a l'executiu del govern central perquè avui divendres aprovi la congelació de les taxes, perquè encara té competència per fer-ho: “Faig una crida al govern de l'Estat perquè l'encara ministra Chacón porti una congelació de taxes als aeroports de Girona i, també, a Reus”, va dir. Xuclà va recordar que AENA s'emporta de Girona uns 11 milions d'euros nets en aquest concepte i, com el PP, també va defensar la necessitat de buscar més companyies. Xuclà va carregar, com sempre, contra AENA i va continuar reclamant el traspàs de l'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.