L'oposició critica la poca coordinació i demana caps

Els grups de CiU i el PP a Tarragona van coincidir ahir a assenyalar la «nul·la coordinació i planificació» entre Ajuntament i Subdelegació com a causants del «desgavell circulatori monumental» que hi ha hagut aquests dies a l'accés nord per l'N-340. El portaveu convergent, Joan Aregio, culpava l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, de l'endarreriment de les obres, arran de les gestions davant Foment que va fer el 2005, quan encara era a l'oposició, perquè es paralitzés un projecte amb què no estava d'acord, però que malgrat això va acabar tirant endavant. Per això li exigia que demanés «públicament perdó» i que proposés una solució als actuals problemes –tant ell com la subdelegada, Teresa Pallarès– «en menys de 24 hores», ja que, si no ho fan, a ell li exigirà la dimissió i, a ella, que la destitueixin. CiU, que també denunciava que ahir «entre les vuit i les deu del matí no hi havia cap policia a les zones crítiques afectades», s'afegia a les veus que exigeixen el desviament cap a l'autopista gratuïta, abans d'arribar a Tarragona –per exemple, a la rotonda de la Móra– de tots els vehicles en trànsit, tant els pesants com els altres que no hagin d'anar a la ciutat. El popular Alejandro Fernández, pel seu cantó, constata que un «desastre» així en la coordinació «comportaria dimissions en qualsevol país europeu», i troba «lamentable» que «l'alcalde i la subdelegada es dediquin a culpar-se mútuament dels problemes». El PP critica que «no s'hagi informat prou bé dels trams afectats ni de les vies alternatives», i lamenta que «hagin esperat a començar les obres just després de les europees, i després de tres anys d'imperdonable retard».

La Cambra diu que ja va avisar

La Cambra de Comerç de Tarragona, pel seu cantó, també recordava ahir que ja va «alertar en el seu moment que l'incompliment en els terminis provocaria greus perjudicis en la mobilitat», per la qual cosa fins i tot va remetre una carta a la Subdelegació a final de maig en què li expressava la seva «més enèrgica protesta», tant pel retard acumulat per l'obra com per les «pèrdues empresarials» que suposarà en plena temporada turística, arran dels «costos del temps d'espera tant de mercaderies com de passatgers».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.