Infraestructures

infraestructures

L'aeroport recupera el creixement per a l'estiu

Si es confirmen les rutes de Ryanair, disposarà de 69 destinacions, amb 22 de noves

Creix la diversificació de companyies i s'espera que sigui el punt d'inflexió per tornar a tenir més viatgers

La temporada d'estiu per a l'aeroport de Girona convida a hores d'ara a l'optimisme, després d'un any de forts descensos continuats a causa de la reducció del nombre de rutes de Ryanair. Si es manté la planificació actual, aquest estiu hi haurà 69 destinacions des de Vilobí, 22 de les quals seran noves. En total, seran unes 550 operacions setmanals, en què destaca l'arribada de noves companyies com ara Danube Wings, que operarà amb la ciutat francesa de Dole. També torna a l'aeroport la línia aèria polonesa LOT, amb dos vols setmanals a Katowice i Varsòvia, confirmant Polònia com un dels mercats que va guanyant cada vegada més pes. A part, Wizz Air mantindrà la ruta amb Kíev començada aquest hivern, JAT tornarà amb el vol a Belgrad, Jetair Fly enllaçarà amb Brussel·les i Transaero augmentarà freqüències amb Moscou respecte a l'estiu passat. D'altra banda, Transavia es confirma com a segona companyia de l'aeroport amb les rutes de Rotterdam i Amsterdam. De fet, el director de l'aeroport, Lluís Sala, va destacar ahir que ha augmentat la diversificació de companyies, i que se superarà el 10% de viatgers i el 20% d'operacions de línies aèries fora de Ryanair.

Malgrat això, la companyia irlandesa continuarà sent la gran protagonista de l'aeroport. En aquest sentit, Sala va destacar la complementarietat que s'està produint amb l'aeroport de Barcelona, ja que es repeteixen molt poques rutes entre els dos aeroports. De fet, Girona tornarà a ser la base de Ryanair a l'Estat espanyol amb més destinacions diferents. Per això, la planificació actual permet ser optimista amb vista a un retorn al creixement de Girona: “L'hivern ha estat dur; espero que hagi estat el més complicat i que aquest estiu sigui el punt d'inflexió, i que tornem a créixer en un context que és molt complicat.” Entre els nous mercats que oferirà Ryanair, hi ha Finlàndia i Grècia, i amplia vols amb llocs com ara Irlanda, Anglaterra i Alemanya, a part de recuperar el vol a Madrid.

Sala va agrair la col·laboració del món polític i econòmic gironí, i va recordar també que aquest hivern l'aeroport no ha estat parat i s'ha aprofitat per fer diverses millores en la infraestructura. Quant a les taxes, va afirmar que s'ha d'esperar el pressupost, però que les taxes de navegació baixaran i que el més important és que hi hagi prou diferència amb el Prat.

LA FRASE

La tendència per als anys vinents ha de ser a l'alça un cop s'ha acabat la incertesa amb Ryanair
Lluís Sala
director de l'aeroport de girona

LA XIFRA

22
destinacions
noves respecte a l'estiu del 2011 hi haurà a l'aeroport de Girona aquesta temporada que ve.

LA DATA

25.03.12
Demà
comença la temporada d'estiu, que acabarà a finals d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.