Infraestructures

L'empresariat gironí creu que la taxa turística ha de servir per pagar Ryanair

Diverses entitats aportaran 60.000 dels 120.000 euros previstos en el conveni amb l'Agi

El 2013 no tenen previst posar diners per a la nova taxa

Quinze entitats empresarials gironines aportaran fons econòmics per als convenis per a publicitat amb les companyies aèries que operen a l'aeroport de Girona. La supressió de les quotes va fer que la Cambra de Comerç anunciés que no podria assumir el pagament dels 120.000 euros compromesos dins l'Agi, l'entitat que agrupa la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Cambra, i que s'encarrega de fer els convenis i gestionar la publicitat amb les línies aèries. Per això ha buscat recursos alternatius per a aquest 2012 a través d'associacions turístiques de les comarques gironines, que hi aportaran diverses quantitats econòmiques, que sumaran 60.000 euros, la meitat dels previstos.

El president de la Cambra, Domènec Espadalé afirma: “Demostrem que, tot i les dificultats actuals, donem suport a l'aeroport.” Va insistir, però, que cal un canvi en el model de gestió per resoldre d'arrel aquests problemes, amb la implicació del territori. D'altra banda, va afirmar que a partir del 2013 no tenen previst continuar amb les aportacions, ja que “el panorama ha canviat amb la taxa turística”, i el conseller ja va dir que la taxa també serviria per ajudar en aquests casos i que serien recursos que es destinarien al foment del turisme.

Les entitats que col·laboraran ara amb el conveni són les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Pimec, Fòrum Carlemany, Foeg, l'Agrupació de Comerciants Girona Eix Comercial, el Consell Regulador de la DO Empordà, Parcs Aquàtics Costa Brava, el Gremi d'Hostaleria de Lloret i les associacions de camps de golf de la Costa Brava, la de càmpings, la Turística d'Apartaments, Hostaleria Girona i Radial i la d'activitats marítimes.

LES FRASES

Tot i les dificultats actuals, donem suport a l'aeroport, però cal un canvi de gestió per resoldre el problema
Domènec Espadalé
president de la cambra de comerç de girona
Amb l'esmena de les taxes, salvem l'aeroport un any més, però cal buscar un model definitiu
Jordi Xuclà
diputat de ciu al congrés

Les taxes de l'aeroport, aprovades

El Congrés va aprovar en l'últim ple l'esmena de CiU, negociada amb el PP, per mantenir congelades les taxes de l'aeroport de Girona per al 2013. D'aquesta manera, l'aeroport aplicarà les taxes del grup inferior al que Aena el té catalogat, i només aplicarà l'augment de taxes previst a tots els aeroports, de l'IPC més cinc punts. El diputat de CiU Jordi Xuclà va destacar que aquesta és l'única esmena que ha aconseguit pactar amb el PP, i que garanteix mantenir la categoria que se li aplicava l'any passat: “Però no és el model definitiu, i no podem estar cada any amb l'ai al cor, el futur depèn d'un nou model.” Xuclà es va mostrar satisfet per aquesta esmena, i veu “imperdonable” que el PP no l'hagués incorporat d'inici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Proposen distingir Anna Junyer amb la Fulla de Figuera de Plata

FIGUERES

La Confraria de Pescadors i Grenyal es desvinculen

BLANES
MEDI AMBIENT

Crema un incendi a Foradada, prop del que encara hi ha actiu a Artesa de Segre

Artesa de Segre

Denuncien deu motos d’aigua de lloguer per navegar dins la Reserva Natural de les Illes Medes

L’ESTARTIT
SOCIETAT

Gràcia encara la recta final a contrarellotge per tenir els carrers guarnits

Barcelona
MEDI AMBIENT

Els bombers donen per estabilitzat l’incendi de la indústria de Puigpelat

Artesa de Segre
URBANISME

Desbrossen a Lleida 271 km de camins i 140 ha de solars municipals

Lleida
MEDI AMBIENT

Estabilitzat el foc d’Artesa de Segre, que ha cremat unes 68 hectàrees

Artesa de Segre
Societat

Vacances per als avis i els seus cuidadors

Barcelona