Infraestructures

EQUIPAMENTS

El cas de la planta de Sant Jaume entra en una nova etapa

L'Ajuntament ho veu “ben encarrilat” després de reunir-se amb responsables d'Urbanisme i Medi Ambient

Amb el relleu a la cúpula del Departament de Territori i Sostenibilitat i el suport al nou govern de Mas per part d'ERC, l'escenari del debat sobre la ubicació de la planta de triatge d'escombraries de la Garrotxa ha canviat. Així ho pensen a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, format per uns independents vinculats a ERC i amb un alcalde, Ferran Puig, que és el president de la formació republicana a la Garrotxa. Puig sempre ha sostingut que la decisió del Consell Comarcal (governat per CiU) de situar la planta en terreny rústic i no pas en sòl industrial (com demana el consistori de Sant Jaume) no ha estat tècnica, sinó estrictament política.

En època del conseller Lluís Recoder ja hi van haver contactes, però ahir va tenir lloc la primera reunió entre el govern municipal i responsables de Territori i Sostenibilitat des que hi va haver canvis a l'executiu català. “El tema està ben encarrilat” i “ha estat una reunió satisfactòria”, va dir Puig a la sortida de la trobada, celebrada a Barcelona, a la qual van assistir el director general d'Urbanisme i la directora general de Polítiques de Medi Ambient. Dimecres en donarà detalls en una roda de premsa, va avançar l'alcalde.

L'oposició, enfadada

El grup municipal de CiU, a l'oposició, no va ser convidat a la reunió d'ahir. El fet d'haver-los exclòs ha causat malestar en aquesta formació, que ahir va assegurar que van demanar a l'alcalde poder-hi ser, però aquest els ho va denegar. Segons CiU, Puig els va dir que “si l'oposició participés en aquestes reunions seria molt maco però poc pràctic”, que si hi participessin “seríem un poble molt estrany” i que no hi havien de ser “perquè, ara per ara, [el grup de CiU] ha demostrat estar més a prop del Consell Comarcal que del poble”.

Per CiU de Sant Jaume, la seva presència a la convocatòria amb la Generalitat “hauria estat un acte de la normalitat democràtica, la transparència i el diàleg que reiteradament l'alcalde de Sant Jaume de Llierca reclama a altres institucions, però que no ell no aplica perquè confon els interessos del poble amb els seus o els del seu grup”.

“I si ja no fos indispensable?”

L'equip de govern municipal s'oposa al fet que el Consell Comarcal planegi emplaçar les instal·lacions en sòl rústic quan al costat hi ha espai lliure en un polígon industrial. Consegüentment, ha posat l'accent a dir que no estan en contra de la planta, sinó de la seva ubicació. Aquest discurs, però, està canviant, perquè entenen que les polítiques de tractament de residus en origen (entregar els materials ja separats des dels domicilis, comerços i fàbriques) possiblement faci innecessari construir més plantes de triatge. “A Vic ja n'hi ha una, i està a trenta minuts d'Olot”, ha comentat l'alcalde en alguna ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

El govern recorre la suspensió cautelar del decret que vol protegir el català a l’escola

barcelona
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona