Desconfiança general sobre la possibilitat que algú pagui per l'escàndol del Jaume I

Apunten que amb el document que ha d'estudiar la fiscalia, difícilment es trobaran indicis per iniciar un procés per la via penal

Tothom vol saber com s'han gastat els 25 milions d'euros i qui o quins han estat els responsables d'aquesta inversió perduda. Els representants dels veïns de Tarragona i el president dels advocats no confien gaire que el procés prosperi quan arribi a la fiscalia. Entre les opinions hi ha matisos, i mentre uns consideren que el document és massa covard, d'altres hi troben a faltar noms com ara el de l'exalcalde Joan Miquel Nadal –que va col·locar el president d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) en el càrrec i va ser el màxim responsable de totes les empreses municipals– i consideren que tot el consell d'administració de l'empresa municipal hi té part de responsabilitat.

El president de l'Associació de Veïns de la Part Alta, Gabriel Coy, està decebut amb els resultats de l'informe que ha fet la comissió d'investigació per la «poca implicació» i no creu que la fiscalia pugui fer gaire res amb aquest document que qualifica d'«inútil», per la manca d'informació que desprèn. De fet, el president del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Antoni Salas, considera que és complicat que el fiscal hi pugui veure indicis de delicte «tot i que hi poden haver responsabilitats civils». El lletrat tampoc té gaire confiança que s'acabin aclarint responsabilitats reals, i creu que el cas podria acabar arxivat, tot i que recorda que qualsevol persona o entitat pot reclamar responsabilitats civils en aquest assumpte.

Les federacions de veïns reclamen que s'assumeixin les responsabilitats en l'escàndol. Antoni Peco, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), lamenta que no es fixin «responsables concrets» i creu que el document que arribarà a la fiscalia «és poc rigorós». Considera que els alts càrrecs municipals, entre ells l'exalcalde Joan Miquel Nadal, haurien d'aparèixer en l'informe: «El consell d'administració de l'AMT en té la culpa, i també tot l'Ajuntament i el seu alcalde, que hi està per sobre.» Creu que el cas no pot quedar sense resoldre ja que els tarragonins necessiten respostes: «Si no n'hi ha s'establirà un greu precedent.» També demana respostes el president de la federació de veïns Segle XXI, Pedro Sánchez, que critica les «formes» dels polítics de tots els colors que aquests dies treuen els draps bruts aprofitant la polèmica: «La ciutadania vol que s'aclareixi el tema, i tot fa preveure que quedarà en no res.» Diu que, si cal, hi ha d'haver dimissions, perquè els polítics «han d'assumir les errades», i troba «molt greu» que els membres del consell d'administració, «cobrant com cobraven», no assumeixin la seva culpa. Ha de pagar «Nadal i Ballesteros si cal», ja que els diners «són de tots els tarragonins».

Antoni Salas
PRESIDENT DEL COL·LEGI D'ADVOCATS DE TARRAGONA
«Els mecanismes no van funcionar i és difícil que el fiscal hi pugui veure indicis de delicte. Sí que hi poden haver, però, responsabilitats civils»
Gabriel Coll
president de l'associació de veïns de la part alta
«L' informe és light i no serveix per a res ni s'aguanta per enlloc. Jurídicament és inservible i crèiem que hi hauria més implicació»
Antoni Peco
President de la federació d'associacions de veïns de tarragona
«Lamentem que no es parli de responsables concrets i pensem que l'informe havia de ser més rigorós i extern»
Pedro Sánchez
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE VEÏNS SEGLE XXi
«Tot fa pensar que passarà el temps i el tema prescriurà i no tindrem ni pàrquing, ni diners, ni respostes. Només baralles entre ells, com fan ara»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona