Infraestructures

El govern destinarà 1,7 milions d'euros a la navegació

Es milloraran els embarcadors de l'Ebre

«Mai he estat reticent a la navegació per l'Ebre, però sí moderadament crític cap un projecte que es basava a anar traient algues i dragant el riu», va dir el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ahir va presidir la reunió del consell rector de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece). En aquesta reunió, es va presentar un pla d'inversions per impulsar la navegació a curt i mitjà termini amb una dotació pressupostària de 15,8 milions d'euros. «Farem un canvi de model en la gestió de la navegació, apostem per mesures possibles i pagables», va dir Nadal. De moment, Política Territorial ha concretat les actuacions que s'executaran entre aquest any i el vinent i que estan valorades per l'Idece en 1,7 milions d'euros. Així, es dotaran de llum, aigua, càrrega de combustible i recollida de residus els embarcadors d'Ascó, Móra d'Ebre, Benifallet, Tortosa i Amposta (el de Xerta també tindrà llum, aigua i recollida de residus); es construirà un pas d'embarcacions sense motor a Ascó; es dragarà el tram entre Tortosa i Amposta per garantir un calat d'1,8 metres, i s'instal·laran plafons informatius sobre l'oferta turística local.

A mitjà termini es proposa la construcció d'un port nàutic amb marina seca, amb 70 amarradors, amb un cost de 3,6 milions d'euros. Amb tot, no es concreta en quin municipi es construiria aquest port. «És un model que seria autoritzable per la CHE i que posem a disposició dels ajuntaments», va dir el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó.

D'altra banda, el consell rector va aprovar el pressupost de l'Idece d'aquest any, d'1,9 milions d'euros, i va revisar les aportacions a l'avantprojecte del pla territorial de les Terres de l'Ebre.

Valentí Faura plega

Valentí Faura va anunciar ahir als membres del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre la seua voluntat de deixar la presidència d'aquest organisme. El conseller Nadal va destacar les qualitats «personals» de Faura i va reconèixer la tasca que ha fet al capdavant del consell, un ens que ara feia just dos anys que no es reunia. «Tots els membres del consell han fet un agraïment a Faura, fins i tot els qui no el van votar», va manifestar el conseller, que va reconèixer que Faura travessa una circumstància «no fàcil a nivell personal». El Consell Econòmic i Social es tornarà a reunir d'aquí a unes setmanes per proposar un altre candidat per presidir aquest òrgan assessor de l'Idece i serà el consell rector de l'Idece qui el ratificarà. En la reunió d'ahir del consell, el catedràtic d'Economia de la UB, Germà Bel, va presentar l'estudi que ha elaborat sobre les perspectives econòmiques de les Terres de l'Ebre, un estudi que posa de manifest que l'economia ebrenca està molt diversificada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.