Sons per coronar la nit

El preu de les entrades demà als bars i discoteques de la demarcació de Tarragona oscil·la entre els 20 i els 50 euros

Durant la nit de Cap d'Any tot és possible. Per exemple, que un temple gòtic com és l'antiga església de Sant Francesc de Montblanc es converteixi, per setè any consecutiu, en una macrosala de festes amb 8.000 watts de so i 24.000 de llum, que es posaran a ple rendiment a partir de la una de la matinada, que és l'hora que obrirà les portes als assistents. Aquesta revetlla, organitzada per l'Associació Juvenil Barjaula i l'Ajuntament, s'ha consolidat fins a convertir-se en un referent al territori on, com cada any, l'entrada serà gratuïta i les consumicions s'han fixat a un preu popular. Així mateix, el que també viurà una metamorfosi serà el pavelló de l'Espluga de Francolí, que els membres de la secció d'hoquei del Casal s'han encarregat de transformar en una discoteca mòbil. Segons explica Jordi Creus, un dels seus coordinadors, aquest any volen que la festa «faci parlar durant temps»: «De moment, ja hem venut unes 400 entrades, i esperem arribar a les 500. Si es compra de manera anticipada, val 12 euros i a la taquilla, 17. En tots dos casos, inclou una consumició i una bossa de cotilló.» Seguint amb les idees, per aquells que, d'acord amb Xavi Milian, «no els agradin les festes comercials i busquin un lloc on es pugui xerrar», tenen el seu indiscutible punt de trobada a la Palma de Reus, on els diners que es recaptin seran per construir el nou Casal Despertaferro a la ciutat.

Finalment, els amants dels pubs i les discoteques no es quedaran enrere, ja que tenen al seu abast multitud de plans. Entre els mítics, hi ha el Highland de Tarragona, on adquirir-hi l'entrada demà costarà 50 euros i inclou tres copes (fins al dia 23 el preu era de 30 euros i fins al 31, 40). Paral·lelament, a la discoteca Noovo de Reus, el tiquet anticipat és de 30 euros amb tres consumicions i el mateix dia, de 40 també amb tres begudes. Per als qui apostin per aquest local, els responsables afirmen que, a part de bona música, amb la qual es repassaran els temes house més nous, han dissenyat una nit en què els clients seran els protagonistes absoluts.

ALGUNES REVETLLES

DISCOTEQUES I BARS Pachá La Pineda (Vila-seca)
Entre 33 i 49 euros
La Fàbrica (Reus)
20 euros
Sala Gaudí (Riudoms)
Entre 20 i 25 euros
Greenback (Tarragona)
20 euros (anticipada)
Noovo (Reus)
Entre 30 i 40 euros
Puerto Príncipe (Salou)
Entre 16 i 25 euros
Flash-back (Salou)
Entre 25 i 50 euros
Highland (Tarragona)
Entre 30 i 50 euros
REVETLLES POPULARS Torredembarra
Festa al Casal Municipal (45 euros per al sopar) i festa per als joves.
Vila-seca
A l'envelat, ball i macrodisco (entre 5 i 20 euros)
Móra la Nova
Al pavelló firal.
Mont-roig del Camp
Al poliesportiu municipal, discoteca mòbil.
L'Ametlla de Mar
Festa a la sala de la SCER i discoteca al poliesportiu.

Menys llits als hotels

el punt

Per després de la nit de gresca, o fins i tot en substitució d'ella, moltes famílies o parelles opten per fer la nit de Cap d'Any una mica més especial i passar-la en un hotel. El calendari, gràcies a la proximitat del cap de setmana, permet enguany allargar l'estada fins al dia 3, unes petites vacances que també aprofiten alguns turistes de fora de l'Estat per visitar la Costa Daurada.

L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda preveu que al tram central de la Costa Daurada aquest any s'assolirà una ocupació del 63% de les places hoteleres ofertes per al període de Cap d'Any, unes xifres força més optimistes que les de l'any anterior, quan es va anunciar una ocupació del 58% i es va acabar amb un resultat encara més baix, un 38%. Tot i això, l'agrupació reconeix que hi ha hagut un descens del nombre de llits disponibles per aquestes dates: s'ha passat de les 11.214 places del Cap d'Any passat a 10.020. Des de l'associació, però, es defensa aquesta tendència com un «reajustament en l'oferta» i esperen que fins i tot es puguin acabar «sobrepassant» les expectatives.

El primer any sense publicitat de «barra lliure»

r.m.b

Visca la farra, però amb control: això és el que defensen des de la federació de locals d'oci nocturn, Fecasarm. Els responsables de l'entitat alerten que vetllaran perquè a les festes populars es compleixi la normativa sobre aforament i venda d'alcohol. En aquest sentit, recorden que l'any passat va morir una jove de 15 anys en una festa en un poliesportiu de les Borges Blanques. Per això, es farà un seguiment exhaustiu de les condicions que es presentin en pavellons, envelats i centres cívics. L'avís va dirigit especialment als responsables municipals, que, des que va entrar en vigor la nova llei d'espectacles, l'agost passat, han de complir la normativa aplicable a aquest tipus de festes. «Per a aquestes activitats, hauran d'acreditar que disposen de servei d'ambulància, si tenen una capacitat superior a les 1.000 persones, de certificats de solidesa dels escenaris, de certificats d'ignifugació de tots els elements susceptibles de cremar-se i de la pòlissa de responsabilitat civil adequada segons l'aforament», asseguren. També han de tenir servei de vigilància, o bé substituir-lo per agents de policia. D'altra banda, els empresaris recorden que aquest serà el primer any que estarà prohibit fer publicitat de festes amb el reclam de barra lliure i altres fórmules similars que incitin al consum d'alcohol. Des de la federació es recomana als locals que hi facin constar un nombre limitat de consumicions.

La previsió de la Fecasarm és una campanya millor que la de l'any passat, que va estar marcada per la crisi econòmica, el mal temps a la costa i el que consideren «una ferotge competència deslleial» de les festes dels ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.