Guerra oberta entre Tarragona i Reus

Ballesteros se sent «profundament decebut» per Pérez i diu que té el suport de «molts alcaldes»

Ballesteros ja n'havia fet esment en el seu parlament, i, encara calent, ho va repetir a la premsa: «El nostre ha estat un acte de resposta voluntària, no ha estat per a vips, per invitació exclusiva i en un lloc tancat», en referència clara al que Reus va organitzar el dia 21 al Teatre Fortuny, que va reunir unes 700 persones. Però encara va anar més enllà, i en resposta a les declaracions, ahir, de Pérez al Diari de Tarragona, en què el reusenc assegurava que «més enllà dels romans no hi ha argument perquè Tarragona sigui capital», el tarragoní es mostrava contundent: «M'ha decebut i m'ha sorprès; deu ser efecte dels seus nervis, però la pobresa dels seus arguments ja és en boca de tots.» En la mateixa línia reiterava que li va «doldre» que Ernest Benach acudís a l'acte de Reus, quan uns dies abans se li havia ofert actuar de mitjancer com a president del Parlament. «No em val que hi anés a títol personal, era a primera línia i ja li vaig dir que estava decebut», va manifestar.

Un 15% del seu temps

Ballesteros, en canvi, estava cofoi per l'acte d'ahir –«portaveus i entitats han estat a l'alçada de les circumstàncies en aquesta nova etapa històrica», indicava– i no va voler valorar possibles absències: «Hi eren tots els que hi havien de ser, perquè fins i tot li he dit a algun diputat que preferia que no vingués», revelava. Ballesteros –que assegurava que aquest debat «no n'oculta d'altres, ja que no hi he invertit més del 15% del meu temps– presumia a més de les simpaties que ha assolit: «He parlat amb molts alcaldes i tinc la sensació que ens en sortirem, perquè tenim un ampli suport a Catalunya.»

Pont: «No ens han volgut escoltar»

n.r

Els antecedents històrics que han portat la ciutat de Tarragona a defensar la capitalitat única no és un argument amb prou pes per a la portaveu del grup municipal d'ERC de l'Ajuntament de Reus, Empar Pont, que no s'ha volgut mantenir al marge d'aquesta ara ja sí proclamada guerra entre ambdues ciutats. Pont, com a membre també de l'equip de govern, va expressar que «reivindicar una estructura franquista provincial no té sentit». Pont també va manifestar que «ningú dubta» de la capitalitat de Tarragona, però considera que «no ens han volgut escoltar» perquè «les ciutats han de sumar». L'acte d'ahir a Tarragona no va aplegar gaire gent, segons Pont, i respecte a les declaracions de Ballesteros sobre el fet que el de la seva ciutat fos un acte popular i el de Reus no, la portaveu d'ERC va contestar que l'acte del Teatre Fortuny estava obert a tothom i que «a ningú se li va demanar el DNI». Pel portaveu d'ICV-EUiA i també membre de l'equip de govern, Ernest París, la llei de vegueries «arriba en el pitjor moment» i culpa el Departament de Governació i Administracions Públiques de la problemàtica, ja que es tira endavant «sense consens territorial». Per París, la vegueria ha de portar el nom de Camp de Tarragona perquè així «superem l'esquema provincial», i reclama la cocapitalitat per compartir serveis. Segons l'ecosocialista, Ballesteros «demostra no tenir un projecte de ciutat» i considera que «l'espectacle és patètic». Qui no va voler fer més declaracions al respecte va ser l'alcalde reusenc, Lluís Miquel Pérez (PSC), tot i que considera un dret legítim en democràcia manifestar-se.

Insisteix que s'aturi la nova llei

Ballesteros també confia «que s'aturi, perquè no és el moment», l'aprovació de la llei de vegueries, que Governació preveu en principi pel 5 de gener. «No hi ha consens territorial, i no podem augmentar administracions i despeses perquè les faran més ineficaces», argumentava. L'alcalde –que els últims dies ha parlat diversos cops amb el president Montilla, i amb el conseller Ausàs–, fins i tot assegurava: «Pel que sé, la llei no anirà a govern el dia 5; no es pot mantenir una llei contra la immensa majoria de Catalunya.» En aquest sentit, estava molt satisfet del «canvi radical» de les entitats municipalistes, que d'entrada havien aprovat el text, però que la vigília van demanar «sense fissures que es deixi sobre la taula». Ballesteros, de fet, es mostrava tan bel·ligerant que va assegurar: «Farem servir tots els instruments de l'Estat de dret per defensar la vegueria i la capital, i arribarem, si cal, al Tribunal Constitucional.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Somni d’una nit d’estiu amb la Pirotècnia Poleggi

BLANES
societat

Un 83% dels veïns que fan el porta a porta ja ha recollit el material

girona
Medi ambient

Ecologistes en Acció denuncia a fiscalia el “desastre ecològic” al Besòs per l’incendi d’una nau a Polinyà

Barcelona

L’economia gironina crea 20.100 llocs de treball durant el segon trimestre

GIRONA

Aproven el nou contracte de recollida de residus urbans, neteja viària i de platges i deixalleria

CALONGE i SANT ANTONI

Normalitat en la circulació de la R11 entre Caldes i Girona

GIRONA

Nou punt LGTBI de l’Observatori Contra L’LGTBI-fòbia a l’Espai LGTBI de Girona

GIRONA

Tala d’arbres al Pla de Prats per ordenar un espai freqüentat per excursionistes

CAMPELLES

La cura regenerativa del sòl funciona