Salut

Les obres de l’hospital de Viladecans començaran abans que acabi l’any

L’obra estarà acabada el 2020, però Salut no concreta la data de la posada en marxa

El cost total del nou centre, que tindrà 150 llits, arribarà a 80 milions

L’ampliació de l’hospital de Viladecans segueix el calendari previst, un cop es va reactivar el projecte després d’anys de reclamacions per part dels municipis, i les obres començaran abans que acabi l’any. Així ho va assegurar ahir el conseller de Salut, Antoni Comín, en una visita als terrenys adjacents a l’hospital actual on s’ha de construir el nou centre. “Això ja no és una vella reivindicació, és una realitat molt important per a tot el país”, va declarar el conseller, que va explicar que en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ja s’ha publicat l’obertura del concurs per posar a subhasta l’obra, de manera que les màquines podrien entrar a treballar al desembre com a molt tard. Les obres aniran a concurs per un preu de 42 milions d’euros. Una subhasta posterior de 24 milions d’euros servirà per contractar les instal·lacions de subministraments i els serveis informàtics. I s’hi haurà de sumar el pressupost per equipar el centre, per la qual cosa el cost total arribarà a 80 milions.

L’hospital tindrà 150 llits, set quiròfans, dos quiròfans de cirurgia ambulatòria, un hospital de dia, un servei d’urgències més gran que l’actual i servei de diagnòstic de la imatge. L’edifici vell es destinarà a serveis administratius i consultes externes, i al conjunt es reservarà espais per a possibles ampliacions futures.

“La xifra en total impressiona”, va destacar Comín, que va qualificar les obres del nou hospital com “una de les més importants que Salut té en marxa arreu del país”, i va afirmar que Viladecans requeria aquesta inversió atesa la “demografia densa” del Baix Llobregat –el centre donarà cobertura a 188.000 habitants–. Comín va assenyalar que les obres duraran tres anys, però no va precisar la data en què el centre entrarà en funcionament. Només va dir que quan acabi l’obra començarà la fase d’equipament de l’hospital.

LA XIFRA

80
milions
és la inversió prevista en el nou hospital, que inclou la construcció i la dotació de serveis i de contingut.

LA FRASE

L’hospital de Viladecans és una de les obres més importants que Salut té en marxa al país
Antoni Comín
Conseller de Salut

Retard al tercer CAP de Viladecans

El tercer centre d’atenció primària (CAP) de Viladecans no entrarà en funcionament fins a la tardor, tot i que el centre havia d’haver obert les portes el juny passat. El motiu del retard obeeix a la reordenació del personal sanitari de l’atenció primària de Viladecans.

Castelldefels també tindrà un tercer CAP, perquè l’Ajuntament cedirà una parcel·la de 2.357 metres quadrats a tocar del parc de la Muntanyeta. Es preveu que l’equipament entri en funcionament el 2020. No hi ha en canvi previsió de construir un tercer ambulatori a Gavà, tot i les demandes que es fan des del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia