Societat

Ésdansa, 35 anys mostrant la dansa tradicional d’arreu

El festival de les Preses reforça l’aposta per la creació i la innovació amb un nou projecte, El Laboratori

La cultura asteca, la gran convidada

S’espera superar els 10.000 espectadors

Descobrir els enigmes de la cultura asteca dins un entorn únic com és el parc de Pedra Tosca serà possible a la 35a edició del festival Ésdansa de les Preses, que celebra aniversari amb un cartell de luxe i amb la cultura mexicana com a protagonista. Aquest any continua l’aposta per la creació i la innovació, que es reforcen amb un projecte vinculat a la formació. Es tracta d’El Laboratori, un nou espai d’experimentació a partir de la dansa d’arrel tradicional de l’Ésdansa i eix troncal d’aquesta edició. Per fer-ho, es comptarà amb figures tan representatives com Cesc Gelabert, que tant ensenyarà com actuarà. També destaca la participació de Miguel Ángel Berna, amb la seva visió actualitzada de la jota, noves creacions catalanes com Acròstic, de l’Esbart Ciutat Comtal, o el resultat de la unió de la dansa i el circ amb EguRa, guanyadora del premi Delfí Colomé, sense oblidar tot el ventall de grups internacionals –sis en total–, que aquesta edició convida a viatjar per les tradicions de Guinea Bissau, Nicaragua, l’Iran, Indonèsia, Bielorússia i la República dels Kabardins i dels Balkars. Tot i que els grans protagonistes seran els ritmes ancestrals d’una cultura plena d’enigmes, l’asteca, que omplirà de misteri el Clot de l’Infern.

D’altra banda, la part de formació de dansa tradicional del festival, l’Ésdansa’T, enguany reestructura els seus tallers en un nou horari comú de dilluns a divendres i dona cabuda als joves amb un itinerari propi, l’Ésdansa’T Jove, una nova línia que completa l’oferta formativa amb un espai propi per a nois i noies d’entre 13 i 18 anys. En total, més de 140 hores de tallers distribuïts en tres línies. Amb tot s’espera superar els 10.000 espectadors, xifra que el festival va aconseguir per primera vegada l’any passat.

Dades d’interès

Dates: del 21 al 27 d’agost

www.esdansa.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia