Educació

ensenyament

No fan cas de la resolució del Parlament perquè l’escola 9de4t sigui també institut

Ensenyament diu únicament que vetlla i fa un seguiment perquè la transició entre les etapes de primària i secundària (ESO) “es faci de manera correcta”

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha fet cas omís de la resolució acordada per majoria pel Parlament de Catalunya sobre la continuïtat del projecte educatiu de l’escola 9de4t de Quart, una iniciativa que dona llum verd perquè l’escola es converteixi en escola institut “que pugui donar resposta a l’augment de demanda d’escolarització de l’educació secundària obligatòria pública al municipi de Quart i pugui donar continuïtat metodològica als actuals alumnes d’educació primària d’aquesta escola”. En la resolució, s’insta el govern de la Generalitat a dotar l’escola “amb les instal·lacions i els recursos necessaris per a aquest fi”.

En l’escrit de resposta a la resolució registrat el 19 de juliol al Parlament, la consellera Clara Ponsatí recorda que Ensenyament va posar en funcionament l’escola 9de4t el curs escolar 2008/09 per donar resposta a les necessitats d’escolarització al municipi. Hi afegeix que Quart té dues escoles i que l’alumnat que acaba la primària s’escolaritza a l’institut de Vilablareix juntament amb l’alumnat de Fornells de la Selva. En l’escrit, fa referència a l’article 57 de la llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, que estableix que l’educació bàsica ha de mantenir coherència amb l’educació infantil i amb l’educació postobligatòria i ha de garantir la coordinació entre les etapes que la componen per facilitar la continuïtat del procés educatiu i assegurar als alumnes una transició adequada d’una etapa a l’altra. I acaba dient que Ensenyament “vetlla i fa un seguiment perquè la transició entre les etapes educatives d’educació primària i d’educació secundària obligatòria es faci de manera correcta”. La resolució es va aprovar el 7 de març en la comissió d’ensenyament del Parlament amb els vots a favor dels grups del PSC, el PP, C’s, CSQP, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de Junts pel Sí.

LA DATA

7.3.2017
Aprovació
de la resolució amb els vots del PSC, el PP, C’s, CSQP, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de JxSí.

Una resposta “generalista i incoherent”

La Plataforma per la Continuïtat 9de4t ha manifestat, a través de la seva pàgina web, que la resposta de la consellera d’Ensenyament és “generalista i incoherent amb la demanda del Parlament”. “La resposta no ens convenç”, sosté aquesta plataforma, que exposa que han demanat una altra trobada per explicar-li el seu cas particular “i rebre una resposta adequada en relació amb el projecte del 9de4t”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia