Societat

trànsit

accident mortal

L’accident de Salou no va ser per excés de velocitat

La Policia Local de Salou inicia la investigació per descobrir les causes del sinistre, que es va produir diumenge

L’Ajuntament de la localitat fa un minut de silenci per les cinc víctimes mortals

La Policia Local de Salou descarta l’excés de velocitat com el causant de l’accident d’aquest diumenge a la tarda, que es va saldar amb cinc persones mortes, a l’avinguda del Cap de Salou, en un tram limitat a 50 km/h. Segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, l’accident va tenir lloc cap a dos quarts de cinc de la tarda d’aquest diumenge a l’avinguda del Cap de Salou, al tram entre Replanells i Pla de Maset, i s’ha comprovat “que no es va superar la velocitat màxima permesa”.

Segons indica González, un vehicle tot terreny Honda amb cinc ocupants circulava per una zona “d’àmplia visibilitat” quan va trobar un vehicle aparcat amb la porta oberta. Sense que s’hagi pogut confirmar si la porta ja feia estona que estava oberta, o bé es va obrir de cop, el vehicle hi va impactar. Arran de la topada, el cotxe va envair el carril contrari –que es dirigeix cap a la carretera de la Costa–, per on en aquell moment circulava un autobús de línia de la companyia Plana, i hi va xocar frontalment.

“Aquest és un dels accidents de trànsit més greus que hem tingut mai a la localitat de Salou”, confirma el regidor de Seguretat Ciutadana, que assenyala que, tot i que encara s’ha de confirmar, “tot indica que quatre dels ocupants del vehicle, menys el conductor, no portaven posat el cinturó”. D’altra banda, el xòfer de l’autobús i els deu passatgers, així com els quatre ocupants del tercer vehicle implicat, van resultar il·lesos. El jutjat espera l’informe de l’atestat, que s’havia d’enllestir aquest dilluns.

Minut de silenci

Les víctimes són tres veïns de Reus, el conductor, la seva esposa i la germana d’aquesta, i una parella de coneguts del matrimoni. El regidor explica que la família de Reus tenia un apartament a Salou i que les altres dues víctimes hi estaven de visita. Aquest dilluns a l’ajuntament de Salou es va fer un minut de silenci. L’alcalde accidental, Marc Montagut, va transmetre ahir el condol als familiars de les víctimes. Per la seva banda, la Generalitat ha posat en marxa un dispositiu d’ajuda per als familiars.

Dol a Reus

Les botigues de roba de Rosa Lucas a Reus i Cambrils romanien tancades ahir, i també ho estaran avui, per la tragèdia familiar que ha colpejat la botiguera. I és que les cinc persones mortes que anaven en el vehicle accidentat són familiars directes i amics. Lucas confirmava a través del seu perfil de Facebook que es tractava de la seva mare, Rosa Rodríguez; els seus oncles, Francesc Torrell i Josepa Rodríguez, i dos amics d’Aragó. En aquest mateix missatge, la botiguera donava les gràcies “per totes les mostres de condol” rebudes i assegurava que està en espera de les autòpsies per poder traslladar els cossos al tanatori i fer les respectives cerimònies de comiat. A més, dos dels morts, Francesc Torrell i Josepa Rodríguez, eren els antics propietaris de la impremta Torrell, una de les empreses del sector més conegudes a la ciutat.

LA FRASE

Aquest és l’accident de trànsit més greu que mai s’ha registrat a Salou
David González
regidor de Seguretat Ciutadana i mobilitat de l’ajuntament de salou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.