DO CAVA
ESPERIT VINÍCOLA
Sant Sadurní d’Anoia, capital mundial del cava
La vila està impregnada de l’esperit vinícola, que es desplega amb força en el paisatge de vinyes de l’entorn del poble
El municipi penedesenc de Sant Sadurní d’Anoia té l’honor de ser considerat la capital mundial del cava. L’esperit vinícola impregna cada racó dels carrers de la vila, que també es percep parlant amb els seu vilatans. Ara bé, és en l’entorn del poble on es desplega la bellesa del paisatge de vinyes que l’envolta.
Els responsables de les caves Freixenet us faran de cicerones en una ruta per descobrir els encants vinícoles de l’Alt Penedès. Muntats en un 4x4 fareu ruta fins arribar a les instal·lacions de la companyia, que visitareu per, finalment, degustar quatre caves com aperitiu.
Heu acabat aquesta activitat però no el dia. Us recomanem que us desplaceu fins a Vilafranca del Penedès per assaborir els deliciosos plats que es cuinen al restaurant El Cigró d’Or , establiment que va obtenir el Premi d’Enoturisme de Catalunya 2016 al millor restaurant.
A El Cigró d’Or el xef Oriol Llavina i el seu equip treballen en un receptari que pren com a punt de partida els productes de la comarca. Saborosos plats regats amb els vins que podeu trobar en un carta que conté un 90% de les referències de la Denominació d’Origen Penedès . El deu per cent restant el conformen el millor de les altres denominacions d’origen catalanes i algun vi de renom internacional. La joia de la corona del restaurant són els canelons de pollastre amb beixamel de foie gras. Per llepar-se’n els dits!