Societat

Tortosa s’aboca del tot a viure les Festes de la Cinta

L’activitat creix en intensitat en un llarg cap de setmana, amb els actes tradicionals i la música com a eixos festius

Ja està en marxa una de les grans festes majors del país, la Cinta, que manté l’estructura concentrada d’activitats en un llarg cap de setmana amb la capçalera prèvia del pregó que va pronunciar el divulgador científic Pere Estupinyà. El cor de la festa està marcat pel ritual lligat a la patrona, amb l’ofrena de flors i fruita a la Verge de la Cinta de dissabte, un acte encapçalat pel seguici festiu, i la diada de la patrona, que inclou la solemne missa, el ball de l’àliga de Tortosa a l’interior de la catedral, la sortida del seguici i ja a la tarda la solemne processó.

A aquests actes solemnes s’afegeixen altres cites amb els elements festius, als quals se suma la tercera Cucafera; se celebra el 60è aniversari dels fegants Rufo i Rubí i es presenta (el dia 4) el nou nan del seguici popular dedicat al folklorista Joan Moreira. També és especial la celebració de l’aniversari rodó d’un altre element cultural molt estimat a la ciutat, la Banda Municipal de Música, que compleix 75 anys.

Avui mateix es farà el concert commemoratiu, que tindrà la participació de la Unió Filharmònica d’Amposta. També avui al vespre serà el 34è correfoc de les Terres de l’Ebre, que inclou la presentació del bestiari que hi participa, la carretillada infantil i, ja entrada la nit, el correfoc, el concurs d’enceses de les deu colles de diables i les seves bèsties de foc i l’espectacular encesa conjunta. La vetllada s’allargarà amb els concerts d’Aspencat, en la seva gira de comiat, i de Pepet i Marieta, que presenten nou disc. Aquests són dos dels caps de cartell musicals, que també inclou molts balls amb orquestra, cercaviles, el concert d’Animalístic, guanyadors de l’EbreMusik 2017, i la presència destacada de Mishima, amb els temes del nou disc Ara i res, i el concert de Joan Rovira, tots dos diumenge. L’endemà, al final de festa amb els Quicos se sumarà també Carmen París i la Banda Municipal de Música en una trobada especial d’aniversari.

Durant les festes no faltaran propostes per a la mainada i els més grans, les activitats de les penyes, el Coso Iris, els actes al riu o el castell de focs artificials.

La Cinta

Fins al 4 de setembre

www.tortosa.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia