Societat

Beneeixen la nova façana de l’església de Breda

El bisbe de Girona visita l’església de Santa Maria, rehabilitada amb una neteja integral

Ara s’intervé a la nau del santuari, inclòs en el conjunt monumental del monestir de Sant Salvador

La façana de l’església de Santa Maria de Breda, que va acabar de rehabilitar-se l’octubre passat, va ser inaugurada i beneïda ahir pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. La inauguració va formar part dels actes de la festa major del municipi.

El procés de rehabilitació de l’església ha consistit en la consolidació dels suports de pedra per estabilitzar correctament tots els elements, així com una neteja integral dels sediments, colònies biogèniques i morters de junta en mal estat.

A la celebració també hi van ser presents l’alcalde la població, Dídac Manresa (ERC); el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; la subdirectora general de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat, Elsa Ibar, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. A més, també hi van assistir els rectors de l’Arxiprestat de Farners-Montseny i altres representants d’altres institucions de la zona.

Aquestes obres han costat 66.321,31 euros i han estat finançades per la Diputació de Girona i el Bisbat de Girona. El bisbe va qualificar la jornada com “un dia de gran goig”, mentre que Pere Vila va declarar que l’obra era “un exemple de la bona col·laboració de les administracions i el Bisbat”.

Més obres a l’església

En aquest acte també es va fer la presentació dels treballs de la primera fase de la restauració de la nau de l’església, a càrrec de Joaquim Bover, autor del projecte i director de l’obra. Les obres consisteixen en la reparació del mur i les voltes de l’interior de l’edifici, netejant-los i retornant-los a la volumetria original. A més, es restauren els nervis de les voltes de creueria i es reconstrueixen les formes originals de diverses peces de pedra. El cost és de 166.913,69 euros i entra dins el programa de l’1% cultural. L’Ajuntament i l’Incasòl, mitjançant fons provinents del conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, en sufragaran els costos al 50%.

LA XIFRA

66.321
euros
és el cost que ha tingut la rehabilitació de la façana de l’església de Santa Maria de Breda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia