Societat

Municipal

Rubí aprova 36 projectes del seu pla d’inversions

La despesa total supera els 6 milions d’euros

L’oposició retreu a l’equip de govern la falta d’una visió global de ciutat

Només tres dels projectes han obtingut el vistiplau unànime del consistori

L’Ajuntament de Rubí va celebrar dimarts passat un ple extraordinari per aprovar els 36 projectes del pla d’inversions que l’alcaldessa, Ana María Martínez, va anunciar el mes de març passat. Les propostes presentades tenen un pressupost total que supera els 6 milions d’euros. Malgrat les discrepàncies de l’oposició en moltes de les iniciatives, els 36 punts van ser aprovats. L’equip de govern, en minoria i format per sis regidors del PSC i un trànsfuga del PDeCAT, va rebre el suport de Cs i el PP, com ja va passar en el ple per aprovar els pressupostos. Malgrat la connivència d’aquestes formacions, el portaveu de Cs, José Abadías, va reclamar que el 2018 es solucionessin els problemes d’inundacions que hi ha al camí d’Ullastrell i a l’avinguda Josep Pujol quan plou. I va exigir treure la uralita de l’escola Ramon Llull.

En una única intervenció, perquè els projectes presentats ja s’havien debatut amb anterioritat, la resta de grups de l’oposició van retreure a l’equip de govern la manca d’una visió global de ciutat en la planificació de les propostes. “Són projectes inconnexos, sense una visió global i de futur de la ciutat”, lamentava el regidor del PDeCAT, Víctor Puig. Tant Alternativa d’Unió Popular com Veïns per Rubí i ICV retreien la manca d’un pla general de mobilitat. La primera tinent d’alcalde, Maria Mas, va sortir al pas d’aquestes crítiques assegurant que “aquests projectes configuren un tot i busquen una millora per a la ciutat”. Per a la primera tinent d’alcalde, amb aquestes inversions Rubí serà “una ciutat més accessible, connectada i sostenible”. Entre els diferents projectes presentats, Mas va destacar, entre altres, els d’ampliació de l’illa de vianants, el carril bici i els relacionats amb equipaments, com ara el mercat i els parcs infantils.

Precisament, una de les planificacions que van acumular més crítiques de l’oposició va ser el projecte del parc infantil a Sant Muç. L’equip de govern va haver de sentir a dir que tirava pel dret sense buscar complicitats polítiques ni veïnals. En aquest sentit, ERC va argumentar el seu vot en contra perquè “els veïns ni coneixen aquest projecte”, que té un pressupost superior als 200.000 euros. Per la seva banda, ICV també hi va votar en contra veient que no s’havia canviat la ubicació d’aquest parc, tal com havien demanat en debats anteriors.

Només tres dels projectes van obtenir els vots favorables de tots els regidors del consistori. Van aprovar per unanimitat la reparació de la xemeneia de L’Escardívol, la retirada de les plaques de fibrociment dels equipaments municipals i l’adequació de la font del Ferro.

LA XIFRA

36
Són els projectes
aprovats en el ple extraordinari, amb un pressupost de més de 6 milions d’euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia