Festes i tradicions
Bruixes i castanyes comparteixen escenari a Viladrau
La vila dedica el cap de setmana a la castanya amb una gran fira, i la nit del 31, a les bruixes, amb el seu ball esperat
La primera celebració de tardor que ens marca el calendari és la castanyada, la festa de les castanyes i els panellets, les bruixes i els rituals, el moment de l’any en què s’interrelacionen dos mons: el dels vius i el dels morts. Són moltes les poblacions del territori que celebren fires i festes entorn d’aquests elements. Una de molt popular es fa en terres osonenques. Viladrau té lloc per les castanyes i les bruixes a la 23a edició de la Fira de la Castanya, que comença avui i s’allargarà fins diumenge, i el 21è Ball de Bruixes del dia 31 al vespre. La fira ofereix una setantena de parades d’artesania i alimentació, a més de venda de castanyes i activitats culturals, lúdiques, socials i econòmiques al voltant de la castanya, de la tardor i del territori. Sobre novetats, presenta el nou espai Naturàlia, amb productes de la xarxa de parcs naturals. També introdueix un concurs diumenge per promocionar el ball de dimarts, que consisteix a localitzar cinc bruixes amagades. La programació comença avui amb el lliurament de guardons, enguany pel cos de Mossos d’Esquadra (castanya de plata) i Òscar Camps per la seva tasca de president de Proactiva Open Arms (pelló de plata). També s’ofereixen visites guiades, tallers, espectacles, contacontes... I, per menjar, res millor que els tastets gastronòmics relacionats amb la castanya que oferiran diumenge una desena d’establiments locals a la zona dels Vernets. Dimarts al vespre serà el torn de les bruixes, amb l’escenificació d’una reunió de bruixes que hi va haver el 1617. El 21è Ball de Bruixes arriba amb canvis i enguany serà una mica més llarg. Se’n faran dues representacions: a les 21 h i a les 22.30 h.
Primera Campanya Gastronòmica de la Castanya
RedaccióLa comarca d’Osona celebra del 27 d’octubre al 26 de novembre la primera Campanya Gastronòmica de la Castanya amb l’objectiu de donar a conèixer la castanya com a ingredient principal de tot tipus de plats, tant dolços com salats. Hi participen un total de quinze restaurants d’Osona Cuina i de la zona del Parc Natural del Montseny, que oferiran 27 plats representatius de la cuina osonenca amb castanya. A més, durant aquest mes, diverses entitats oferiran una desena d’activitats culturals i de paisatges relacionats amb la castanya i per a tota la família (www.osonaturisme.cat).