La Festa del Vi de Gandesa arriba a la trentena edició
En les tres dècades de promoció, el sector a la Terra Alta ha canviat de dalt a baix
Se celebra d’avui a diumenge
El 6 de novembre de 1988 va ser la primera Festa del Vi, com a reconeixement a la pagesia. Trenta edicions després, s’ha convertit en una cita imprescindible per a tothom relacionat amb la cultura del vi. En aquest temps, la festa ha sigut testimoni de la transformació del sector a la Terra Alta, que havia estat una zona de producció de vi a l’engròs i ara és reconeguda per la qualitat dels seus vins, en especial de garnatxa, fins al punt que l’any vinent s’acollirà el Concurs Internacional de Garnatxes del Món. I les celebracions especials continuaran el 2019 amb el centenari del Celler Cooperatiu. En aquesta edició rodona de la Festa del Vi destaca el rècord de 33 cellers inscrits a la Mostra de Vins amb DO Terra Alta. Els estands obriran al públic avui a la tarda, minuts abans de la inauguració oficial presidida per Salvador Puig, director general de l’Incavi, i amb Eva Vicens, directora dels premis Vinari, com a pregonera i encarregada de lliurar els premis del concurs de vins amb DO Terra Alta 2017. La vetllada seguirà amb la 8a Nit de les Garnatxes blanques, en què es podran degustar més de 40 vins diferents. Els tastos guiats continuaran el cap de setmana en la mostra, on els restaurants de la comarca oferiran punxades i Deltamar, degustacions de marisc. Diumenge serà el dinar de clotxa, que ja es va organitzar la primera edició de la Festa del Vi. Els balls amb orquestra, concerts i activitats enoturístiques als cellers completen el programa.
La Festa
Dies 3-5 de novembre
www.festadelvi.cat