Valls engega motors per a la temporada de calçotades
Una vintena de restaurants de la ciutat i cellers de la DO Tarragona participen demà en el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot
El xef Joan Bosch, Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls
Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls han començat a collir els primers ceballots tendres, senyal que la temporada de calçotades està a punt de començar. I per encetar-la oficialment, aquest dissabte Valls celebrarà la Jornada Gastronòmica del Calçot, que reuneix els principals restauradors de la ciutat, xefs de prestigi, cellers i agricultors. Aquesta festa tindrà com a protagonistes la cuina del calçot i també el xef cambrilenc Joan Bosch, a qui s’atorgarà el títol d’Amic de l’Autèntica Calçotada. Ell també serà qui obrirà la temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls. Així, la quarta Jornada Gastronòmica del Calçot començarà a les 10 del matí amb aquest acte simbòlic i continuarà a l’ajuntament amb la sessió més protocol·lària. Les activitats més populars es portaran a terme a la plaça del Pati, on a 2/4 de 12 del migdia s’obrirà el Mercat de Tastets de la Cuina de Calçot i Vins DO Tarragona. Els plats estaran preparats pels restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Marma, Kristina, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia del Pla, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo, i els vins de la DO Tarragona estaran representats pels cellers Vives Ambrós, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Estol Verd. Les degustacions s’oferiran fins a 2/4 de 4 de la tarda. Seran deu especialitats diferents amb calçots, i cada tapa o ració costarà 2 euros i cada copa dels vins dels cellers, 1 euro. D’altra banda, a 2/4 d’1 del migdia s’iniciaran les demostracions de cuina en directe que protagonitzaran els xefs amb Estrella Michelin Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, i Hideki Matsuhisa, del restaurant Koy Shunka, ambdós de Barcelona, i Arnau Bosch, de Can Bosch de Cambrils. En aquestes sessions de cuina en directe estaran acompanyats pel vallenc José García Crespo, del restaurant Luga.
28 de gener del 2018
La IGP Calçot de Valls augura una bona temporada pel que fa a la quantitat i la qualitat dels calçots. La cinquantena de productors que hi estan adscrits preveuen collir entre 12 i 13 milions de calçots, i la resta de productors podrien arribar a recol·lectar uns 60 milions de calçots més, que s’aniran traient al mercat en remeses marcades per la data de plantació esglaonada, de manera que es garanteix la producció fins al mes d’abril. Finalment, s’ha de recordar que d’aquí a dos mesos, concretament el 28 de gener del 2018, se celebrarà la Gran Festa de la Calçotada, que marca l’inici de la temporada alta de les calçotades.
La Jornada
Dia 25 de novembre
www.valls.cat