Societat

municipal

esports

Calella estrena tres circuïts que superen les limitacions

Estan pensats perquè hi puguin participar persones amb problemes de mobilitat i amb discapacitats visuals i psíquiques

Òscar Cadiach, primer català que ha coronat els catorze cims de 8.000 del planeta, els apadrina

Calella inaugurarà diumenge, finalment, els tres circuïts inclusius que, amb el nom de Sumant capacitats, són accessibles per a les persones cegues i amb problemes de mobilitat. La iniciativa, gestionada per BOX21 de la Fundació Itinerarium, ha estat impulsada pel regidor d’ERC Xavier Casillanis i ha rebut el suport tant de l’Ajuntament de Calella com de la Diputació, que n’ha concedit un ajut econòmic. Els tres recorreguts es concentren a la façana litoral i tenen sortida i arribada al pont de fusta del final de la riera Capaspre. Els traçats estan senyalitzats amb diferents colors. El que s’adreça a les persones cegues s’allarga durant 1,4 quilòmetres i es concentra únicament al passeig de Garbí. El segon, per a persones que vagin amb cadira de rodes, té una distància de 4,4 quilòmetres i permetrà arribar fins al far de Calella, salvant un desnivell molt pronunciat. L’últim recorregut arriba als 4,8 quilòmetres i té un desnivell acumulat de 240 metres. Està considerat el traçat més exigent de tots tres i estarà dissenyat especialment per a persones amb dificultats intel·lectuals o físiques, però amb suficient mobilitat.

Aquest tercer circuit recorrerà tots els espais naturals de la proposta, incloent-hi les Torretes, ubicades en el punt més alt. La iniciativa es complementa amb un joc mòbil orientat a escoles, entitats i turistes que pretén fomentar els valors socials i la història de la ciutat. L’acte de diumenge tindrà un padrí d’excepció com és l’alpinista Òscar Cadiach, el primer català que va coronar l’Everest i que aquest any ha culminat amb èxit l’escalada als catorze cims de 8.000 metres del planeta sense l’ajuda d’oxigen complementari. La trobada, que vol ser multitudinària, permetrà als participants posar-se a la pell d’una persona amb dificultats visuals i fer el recorregut marcat al passeig marítim. L’adaptació dels circuïts a la ciutat ha tingut un cost de 10.500 euros.

El projecte Sumant capacitats de Calella suma el número 39 dels que s’han posat en marxa per part de la Fundació Intinerarium a Catalunya. En el cas del Maresme, s’afegeix als que ja existeixen fins ara a Premià de Dalt, Dosrius, Vilassar de Mar i Cabrils.

LA XIFRA

3
recorreguts
inclusius posa en marxa Calella per a persones amb dificultats psíquiques i físiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia